Patronul OTV Dan Diaconescu si realizatorul Doru Parv, arestati pentru 29 de zile

0
481
diaconescu-arestat

diaconescu-arestatJudecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis, miercuri dimineata, arestarea lui Dan Diaconescu si Doru Parv, de la OTV, acuzati de santajarea unui pimar aradean, instanta admitand cererea DNA de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Avocatii celor doi au anuntat ca vor face recurs, la Tribunalul Capitalei.

Dezbaterile privind cererea de arestarea lui Dan Diaconescu si Doru Parv s-au incheiat, miercuri, la ora 4.10, cu doua ore inainte sa expire ordonantele de retinere emise de procurorii DNA pe numele celor doi.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, si realizatorul TV Doru Parv au fost retinuti, marti, la ora 16.15, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru santaj si amenintare fata de primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot (PC), anchetatorii solicitand Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti arestarea preventiva a celor doi, pentru 29 de zile.

Cererea de arestare s-a judecat in sedinta secreta.

Procurorii au emis, marti dimineata, pe numele lui Dan Diaconescu si a lui Doru Parv ordonante de retinere, pentru 24 de ore, dupa ce acestia au fost audiati mai multe ore la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In rezolutia de incepere a urmaririi penale fata de Dan Diaconescu – datata 18 iunie – se arata ca acesta, „in calitate de administrator si realizator de programe la postul OTV, ar fi exercitat acte de amenintare, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Dorel Petru Parv, cu scopul de a determina persoana vatamata, Ion Mot, primarul comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro”.

Sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial, edilul din Zarand ar fi platit efectiv 30.000 euro si 4.200 lei.

„Amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta, nejustificata, precum si ca ar efectua tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand”, potrivit documentului citat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here