Gigacaloria, mai scumpa in zonele mai sarace

0
612
caldura-scumpa

caldura-scumpaRomanii din cele mai sarace zone din tara vor plati cel mai scump pentru caldura, dupa ce statul va taia subventiile. Pentru a stabili pretul gigacaloriei, ministrul Adriean Videanu i-a chemat astazi la discutii pe toti primarii din tara.

Cea mai spectaculoasa crestere a pretului platit de populatie ar urma sa fie la Alba Iulia, unde tariful gigacaloriei va sari de la 130 la 430 de lei. Dar si la Vaslui, in una dintre cele mai sarace zone ale tarii, pretul gigacaloriei va creste de la 180 la 360 de lei.

La Bacau, oamenii vor achita in loc de 148 de lei, 273 de lei. in Deva, pretul de productie al gigacaloriei este de 225 de lei, iar abonatii platesc in acest moment 165 de lei.

Cele 90.000 de familii din Timisoara conectate la sistemul centralizat ar putea plati 207 lei pe gigacalorie.

Se pare insa ca oamenii nu prea vor avea de unde sa plateasca pentru facturile mai mari, daca ne uitam la rata somajului. Exact in aceste zone sunt cei mai multi romani ramasi fara loc de munca.

Potrivit ANOFM, in Vaslui, luna trecuta, s-a inregistrat cea mai inalta rata a somajului din tara de 14,10 %. si judetul Alba este pe locurile de frunte cu o rata de 11,33%.

Din datele oficiale se vede ca si hunedorenii se chinuie cu somajul. Efectul lichidarii subventiilor va fi debransarea, spun asociatiile de locatari. RADET-ul isi va pierde o buna parte din clienti, care vor trece la centrale electrice.

De altfel, Adriean Videanu, Ministrul Economiei i-a convocat, miercuri, la Bucuresti pe toti primarii din tara, ca sa discute despre taierea subventiilor. intalnirea va avea loc la Ministerul Economiei la ora 15.00. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here