Patronii din Romania ingrijorati de maririle de salarii fara sa fie consultati

0
1204

ACTIUNILE CPR PENTRU APARAREA INTERESELOR MEDIULUI DE AFACERI
Iata, in sinteza, cateva din politicile care au adus mediul de afaceri romanesc in pragul disperarii, in special pentru IMM-uri:
Vinovati de aceasta situatie (drama) suntem ( şi )noi, structurile patronale.

Noi, Patronatul Roman, avem obligatia sa aparam interesele patronilor autohtoni, dar , pentru reusita reprezentarii, nici noi, nici voi nu am actionat suficient pentru convingerea patronilor de importanta unirii eforturilor intr-o structura Patronala puternica, capabila sa oblige Guvernul si politicul sa tina seama de nevoile reale ale economiei romanesti.

Spre deosebire de Partidele politice si Sindicate, Patronatele nu beneficiaza de mijloace legale de protest si de presiune asupra puterii politice,in conditiile in care bugetul national se realizeaza numai prin aportul patronilor romani .

Pentru noi a ramas Dialogul Social, singurul loc in care investitorii romani si organizatiile patronale isi pot sustine si apara interesele majore ale membrilor si partenerilor nostri.

Toate guvernele postdecembriste au avut ca obiectiv aducerea la tacere a unei parti a dialogului social (respectiv Patronatele) pentru ca nu au vrut sa cunoasca realitatile din economia reala. Ministerul Munci a acceptat tacit ca asa zise confederatii patronale sa fie declarate Reprezentative la nivel national pe baza de dosare ilegale. Asa sa ajuns ca patronatele sa nu participe constructiv la dialog si negocieri cu majorarea intr-o veselie a salariilor tuturor sindicalistilor, salarii  comandate pe spatele angajatorului roman. Astfel de situatii avem pe toate sectoarele ale economii. Asteptam punctul de vedere oficial si profesional al Guvernului.

Astfel, actiunea unita si operativa a membrilor Patronatului Roman impreuna cu partenerii sai, de natura sa apere si sa dezvolte patrimoniul economic romanesc nu suporta nici o amanare. Desi investitiile de capital strain sunt prezentate ca investitii « strategice » si de importanta capitala pentru economia noastra, realitatea actuala geopolitica ne obliga sa tinem seama de faptul ca Romania este o tara de frontiera, pe care investitorii straini o pot considera,  in anumite situatii de criza internationala, tara cu nivel ridicat de risc, reducandu-si capitalurile investite in economia noastra.

Solutia este promovarea capitalului autohton, acompanierea (indrumarea) intreprinzatorilor romani spre succes si nu considerandu-i ca posibili infractori.

Sa actionam impreuna pentru promovarea unui cadru legislativ prietenos, de incurajare a unei dezvoltari sustenabile ancorata profund in resuesele de care dispunem si bazata pe talentul si creativitatea noastra, fara a ne izola, bineinteles,  de tendintele  manifestate pe plan international si mondial.

Coruptia scoasa la iveala in prezent nu trebuie sa ne sperie.

Coruptia, in final, ca furt din banul public, este comuna, probabil, majoritatii tarilor. Important este sa se descopere  furtul  la timp si sa se ia masuri operative de recuperare si pedepsire a celor vinovati, astfel incat sa se restabileasca rapid increderea intr-un sistem de valori verificat traditional si actionand ca un catalizator a unei dezvoltari economice si sociale pe termen lung, profitabila si echitabila pentru generatiile ce se reinoiesc continuu. Dezvoltarea Romaniei  nu s-a incheiat odata cu aderarea la Uniunea Europeana si nu se va incheia odata cu adoptarea monedei euro.

Romania trebuie recreata de noi cei implicati in economia reala , de societatea civila, de toti zi de zi.

Nimeni si nicio tara nu va face acest lucru in locul nostru.

COLEGIUL DIRECTOR  AL CPR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here