Patria Bank încheie cu succes a doua ofertă de obligațiuni subordonate intermediată de SSIF TradeVille

0
1406

avand o valoare cu 63,7% mai mare decât valoarea emisiunii de anul trecut

 

  • Cea de-a doua emisiune de obligațiuni subordonate a Patria Bank s-a derulat în perioada 28-30 Septembrie 2020 și are o valoare de 8.187.000 Euro
  • Emisiunea încheiată recent s-a bucurat de succes în randul investitorilor, valoarea totală fiind cu 63,7% mai mare decat valoarea emisiunii din 2019 de 5.000.000 Euro
  • Patria Bank a stabilit dobânda anuala finală a obligațiunilor la 6,50%. Dobânda este fixă pe toata durata emisiunii
  • Similar ofertei de anul trecut, obligațiunile sunt negarantate, neconvertibile, subordonate, denominate în Euro, cu scadența de 8 ani și au un cupon plătibil semestrial.

 

Noua ofertă de obligațiuni negarantate, neconvertibile și subordonate a Patria Bank intermediata de SSIF TradeVille are o valoare de 8.187.000 Euro. Aceasta s-a închis cu succes în trei zile de la deschiderea perioadei de ofertă. Dobânda anuală a cuponului stabilită de emitent este de 6,50%, în condițiile în care dobânda medie ponderată a tuturor subscrierilor în ofertă a fost de 6,17%, însă emitentul a decis emisiunea integrală a tutoror obligațiunilor subscrise de investitori. Aceste rezultate confirmă evoluția pozitivă a băncii și încrederea investitorilor în aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.

Și pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja tradițional, iar procesul s-a desfășurat în mod simplu și rapid. Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București, similar cu emisiunea anterioara.

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucător activ în piața de capital și de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar și în contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocări pe piețele financiare, dar ne bucurăm că emisiunea a fost bine recepționată, iar Patria Bank rămâne un emitent de încredere pentru investitori. Reușita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltarii viitoare prin susținerea mediului antreprenorial local si a companiilor mici și mijlocii – nucleul economiei locale. Contribuim in acest mod la promovarea incluziunii financiare in Romania” a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

La exact un an dupa succesul premierei, TradeVille intermediază al doilea plasament privat de obligațiuni subordonate al Patria Bank. Soluțiile online și mobile de subscriere pe care le oferim clienților noștri au facilitat din nou participarea în plasamentul tocmai încheiat. In 2020, în circumstanțe care accentuează cu atat mai mult rolul tehnologiei, ne bucurăm că putem apropia investitorii de emitenți care susțin proiecte de dezvoltare natională, afaceri mici și mijlocii și inițiative antreprenoriale dinamice și extrem de diverse,” consideră Mihaela Bîciu, Director General TradeVille.

 

Acționarul majoritar indirect al băncii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

 

Pentru detalii suplimentare: [email protected], 0732.800.326.

__________________

Despre Grupul Patria Bank

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori București, cu prezență la nivel național, dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN și SAI Patria Asset Management.

Despre SSIF TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la Bursa de Valori București și la marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovație în industria de brokeraj și, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piața primară a pieței AeRO.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here