Pasii care te vor ajuta sa iti gasesti un electrician autorizat si profesionist

0
1845

Ti s-a ars o siguranta, trebuie sa schimbi o priza sau aerul conditionat nu functioneaza? Fiecare am trecut prin astfel de situatii cel putin o data si am avut nenorocul sa dam crezare anunturilor cu electricieni, fericiti ca, in sfarsit, problema noastra are rezolvare! Iar cand domnul a venit, sa realizezi ca nu e nici pe departe electricianul caruia sa-i lasi pe mana instalatia casei tale. Electricianul autorizat este un personaj cheie la care trebuie sa apeleze cineva care tocmai s-a mutat intr-o casa mai veche si vrea sa faca o renovare substantiala, inclusiv a partii electrice.

 

Un electrician profesionist are pregatirea necesara sa intervina in orice problema a instalatiei, cunoaste foarte bine instalatia si fluxurile de energie si isi ia masuri de siguranta. Nimic mai periculos decat o instalatie electrica veche, datand inca de pe vremea cand s-a dat in functiune locuinta cu pricina si care acum este un soi de bomba cu ceas care, la un moment dat, poate conduce inclusiv la generarea unor incendii devastatoare.

 

Chiar daca este vorba de o casa de constructie mai recenta, tot este bine ca noii proprietari sa se preocupe de aducerea unui electrician profesionist, precum cel de la 07 Handyman, care sa verifice daca totul functioneaza normal, daca nu sunt probleme de niciun fel.

 

 

Ce trebuie sa stii

 

In primul rand, un electrician autorizat poate si sa dea niste sfaturi pertinente, avand in vedere expertiza sa, despre modul de montare corecta nu doar a candelabrelor, lustrelor, aplicelor, benzilor luminoase si a altor instalatii de iluminat pe baza de becuri, spoturi sau leduri, ci si a diverselor aparate electrocasnice, tot mai numeroase intr-o casa moderna.

 

In niciun caz nu apela la persoane ca cred ca stiu totul despre instalatiile electrice, care fac  improvizatii la tabloul electric pentru ca daca pui in balanta costurile pe care le vei face cu plata acestor lucrari o sa iti dai seama ca siguranta de a avea o instalatie electrica buna, sa functioneze perfect, nu ti-o poate da decat un specialist din acest domeniu.

 

  1. Un electrician profesionist te intreaba care este problema, cum s-a manifestat si daca ai observat disfunctionalitati la reteaua electrica. Apoi vine cu recomandari si sfaturi, urmand sa treca la treaba.

 

  1. Te poate ajuta cu orice instalatie prevazuta cu dispozitive electrice pentru ca stie sa citeasca planuri, sa testeze instalatii si sa repare sau schimbe consumabilele. Te poti baza pe el chiar pentru instalarea unei alarme sau montajul aerului conditionat.

 

  1. Iti ofera siguranta ca nu iti pune casa si bunurile in pericol. Un electrician profesionist nu iti va recomanda materiale de calitate indoielnica, legaturi electrice periculoase, prize necorespunzator instalate pe perete, ce nu au impantare.

 

  1. Recunoaste si intervine in problemele de la contoarul electric. Poate sa inlocuiasca sau sa inlature contactele imperfecte de la tabloul electric, daca are autorizatia ANRE, fara a incalca clauzele prevazute in contract.

 

  1. E capabil sa refaca intreaga structura electrica dintr-o casa sau cladire de birouri si face cele mai bune recomandari pentru pozitionarea prizelor, a cablurilor sau a corpurilor de iluminat, astfel incat firele sa nu provoace accidente.

 

  1. Alege doar materiale de calitate pentru lucrarile pe care le desfasoara – acestea au o importanta primordiala, mai ales ca pot cauza incendii cauzate de supraincalzire. In cazul in care doresti o instalatie intr-o cladire noua, acesta poate veni cu propriile materiale, ce vor aparea pe factura.

 

  1. Emite factura – foarte putini dintre electricieni fac asta. Daca ai gasit unul care iti ofera deviz si factura pentru materiale si manopera, esti un caz fericit.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here