Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie si 32 de camioane

0
606
trafic-viteza

trafic-vitezaPasajul Basarab a fost testat marti cu 12 tramvaie si 32 de camioane, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarand ca miercuri va fi facut ultimul test privind rezistenta Pasajului Basarab, iar daca toate rezultatele vor fi bune deschiderea traficului „ramane o chestiune de ore sau de zile”.

Edilul Capitalei a precizat ca miercuri vor fi incarcate 1.500 de tone si in functie de rezultatele tuturor testelor se va decide momentul deschiderii traficului pe Pasajul Basarab.

„Nu vreau sa dam drumul si sa ne trezim cu probleme. Dupa ce avem toate rezultatele va ramane un termen de ore sau zile pana la deschidere”, a reafirmat Oprescu.

Primarul general a mai spus ca ar urma sa mai fie schimbate sensurile unice la coborarea pe Bulevardul Nicolae Titulescu si strada Banu Manta.

„Ma preocupa ca oamenii sa circule in siguranta”, a subliniat Oprescu.Testele cu incarcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab au inceput luni, primarul Sorin Oprescu spunand ca aceste probe vor dura trei zile, iar ultima faza va fi cu incarcarea maxima de 1.500 de tone.

in cadrul testelor, se incarca podul cu sarcini, in situatii diferite, si se fac masuratori privind deplasarile in plan vertical si orizontal ale elementelor structurii de rezistenta, astfel incat sa se asigure nivelul prevazut de siguranta al pasajului.

Primarul general preciza, in prima zi de testare, ca dupa maximum 72 de ore de la finalizarea probelor si dupa prezentarea rezultatelor podul va putea fi dat in folosinta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here