Clasificarea spitalelor, incheiata: sapte sunt in categoria intai, iar 58% in patru si cinci

0
695
spital-pacienti-cass

spital-pacienti-cassProcesul de clasificare a spitalelor s-a incheiat, sapte unitati fiind incadrate in categoria intai, cea mai inalta, iar aproximativ 58% dintre unitati fiind clasificate in clasele patru si cinci, a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Au fost depuse 460 de dosare pentru clasificare, a spus Cseke Attila, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, 347 de unitati sanitare au fost clasificate , iar cele mai multe – aproximativ 58% – au fost incadrate la categoriile a patra si a cincea. Astfel, 124 de unitati au fost incadrate la categoria a patra si 96 in a cincea.

In categoria intai au fost incadrate sapte spitale, dintre care doua din Bucuresti – Spitalul Universitar de Urgenta si Floreasca – si cate unul in Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Targu Mures.

Ministrul a mai spus ca de la 1 iunie se introduc pentru prima oara reguli clare de finantare pentru spitale in functie de gradul lor de competenta si de clasificarea obtinuta.

„Se elimina discrepantele foarte mari care existau in finantare, ceea ce inseamna si predictibilitate pentru manageri si pentru toti cei care detin aceste spitale”, a precizat ministrul Sanatatii. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here