Parlamentul se pregateste pentru gazduirea Adunarii Parlamentare a NATO

0
671
palatul-parlamentului

palatul-parlamentuluiParlamentul se pregateste pentru gazduirea Adunarii Parlamentare a NATO, care va avea loc la inceputul lunii octombrie, la Bucuresti, astfel ca Senatul si Camera fac diverse reparatii, cumpara materiale pentru curatenie, inclusiv spray impotriva gandacilor, si achizitioneaza vaze pentru participanti.

Astfel, Camera Deputatilor a lansat, de la inceputul vacantei parlamentare, cereri de oferta pe site-ul www.e-licitatie.ro, de la furnizarea de carne de porc, inchirirea de autocare si persoane pentru manipularea de bunuri, pana la achizitii de obiecte din sticla prelucrata manual sau intrerupatoare automate tripolare.

Camera asteapta pana luni, la ora 16.00, depunerea ofertelor pentru furnizarea a 900 de obiecte din sticla prelucrata manual, in doua loturi, valoarea estimata a contractului fiind de 103.225,81 lei. Ofertele vor fi insotite de minimum doua mostre, corespunzator caracteristicilor solicitate. Procedura de achizitie este licitatia electonica, iar criteriul este pretul cel mai scazut. Termenul maxim de livrare a produselor este 1 septembrie.
Conform caietului de sarcini, primul lot va cuprinde vaze de mici dimensiuni – 500 de bucati de forma rotunda si 250 de forma patrata. Celalalt lot va cuprinde vaze de dimensiuni mari – 75 de bucati de forma troconica si 75 de forma aplatizata. Vazele vor fi lucrate in tehnica sticlei suflate prelucrata manual, cu adaosuri la cald de sticle de diverse culori si depunere de aur coloidal prin peliculizare si ardere.
Tot pana luni pot fi depuse la Camera Deputatilor si oferte pentru furnizarea de materiale pentru gravura si accesorii pentru masina de gravat, valoarea estimata a contractului fiind de 55.242 lei. Procedura de achizitie este licitatia electonica, iar criteriul este pretul cel mai scazut.
Camera a lansat si o cerere de oferta pentru licitatie electronica in vederea achizitiei de „carne de porc si organe comestibile”, valoarea estimata a contractului fiind de 44.575 lei. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Este vorba despre achizitia de cotlet de porc, pulpa porc, ceafa porc, rinichi de porc, creier de porc, ficat de porc, limba de vita si burta de vita, in total 3.650 de kilograme. Contractul urmeaza sa se deruleze pana la 31 decembrie 2011, livrarea se va face in transe pe tot parcursul perioadei, in functie de comanda scrisa a Camerei (frecvent si in cantitati reduse), iar cantitatile zilnice vor fi stabilite pe baza de comanda din partea autoritatii contractante, furnizorul fiind obligat sa livreze imediat, pana cel tarziu a doua zi la ora 10.00, cantitatile de produse solicitate. Ofertele pot fi depuse pana miercuri.
Camera Deputatilor mai doreste sa achizitioneze, tot prin licitatie electronica, piese de schimb si materiale pentru ascensoare, pentru care valoarea estimata a contractului este de 120.967 lei, imprimante color si alb-negru – 81.532,26 lei, camere video, decoder IP, encoder IP si suport camere video – 238.750 lei, microfoane, casti, selectoare si receptori IR – 87.337 lei, dispozitive de acces wireless – 20.544,35 lei, Network Atached Server – 5.322,58 lei, intrerupatoare automate tripolare – 65.322 lei. Camera intentioneaza sa contracteze si servicii pentru reparatii la Centrul de presa, valoarea estimata fiind de 68.548 lei, precum si la instalatiile de climatizare si cabine de traducere, la o valoare estimata la 217.741 lei.
Un alt anunt postat de Camera Deputatilor este pentru inchirierea de personal manipulare bunuri, pentru care se estimeaza ca se va achita suma de 60.483 lei. Este vorba despre manipulare si transport mobilier, covoare, echipamente, dezasamblare si asamblare componente de mobilier sau compartimentari de structuri prefabricate, in perioada 3-15 octombrie 2011.
De asemenea, Camera vrea sa inchirieze si autocare, valoarea estimata a contractului fiind de 322.581 lei, iar ofertele pot fi depuse pana miercuri. Este vorba despre inchirierea a opt autocare pentru doua zilele – 6 octombrie si 11 octombrie- si a 24 de autocare pentru patru zile – 7-10 octombrie, perioada in care la Palatul Parlamentului se va desfasura Adunarea Parlamentara NATO.
Si Senatul a postat, saptamana trecuta, o cerere de oferta pentru achizitia de „materiale curatenie NATO 2011”. Este vorba despre: detartrant, detergent obiecte sanitare, detergent lichid pentru geam, detergent pardoseli, marmura, detergent pentru spalat covoare, detergent tapiterii, detergent pentru parchet, detergent praf automatic, dezinfectant (hipoclorit de sodiu), odorizant incapere spray, odorizant incapere solid, odorizant WC, pastile pisoar, produse curatenie (pasta, praf), sapun lichid maini, sapun rufe, sapun toalete, substante curatare mobilier, substante curatare piele, substante curatare parchet, ulei odorizant incapere, solutie pentru curatat candelabre, inalbitor perdele, alcool sanitar, emolient maini, burete spalat, faras pentru gunoi cu coada lunga, folie ambalat alimente (rola 150-300 ml), galeata cu storcator, ghiveci plante ornamentale, lavete, manusi menaj, maturi, mop, mop profesional plat, pahare unica folosinta, pamatuf praf, perii diferite, perii WC, pulverizator detergent geam plante, saci hartie pentru aspirator, rezerva neutralizator, saci menajeri, spalator geamuri, insecticid plante, ingrasamant pentru flori, pamant flori, spray gandaci, carpe praf, hartie igienica, servetele. Valoarea estimata a contractului este de 29.727 lei.
in luna mai, Guvernul a suplimentat bugetele Camerei Deputatilor si Senatului cu peste 23 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor generate de organizarea la Bucuresti, in perioada 7-10 octombrie 2011, a sesiunii anuale a Adunarii Parlamentare NATO. Din totalul fondurilor alocate, Senatul a primit putin peste 11 milioane lei, iar Camera Deputatilor a beneficiat de aproximativ 12 milioane lei. Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului.
Material de Ioana Campean, [email protected].

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here