Canicula face victime in Capitala: Peste 360 de urgente, noua pentru persoane cazute in strada si trei pentru insolatie

0
665
fantani-arteziene

fantani-artezieneServiciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a inregistrat, duminica, pana la ora 18.00, peste 360 de urgente, printre acestea fiind si noua pentru persoane cazute in strada, trei pentru insolatie si alte trei pentru lipotimii si sincope, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, Alis Grasu.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), duminica, pana la ora 18.00, au fost inregistrate 568 de solicitari, dintre care 365 au fost urgente.

Din cele peste 360 de urgente, noua solicitari au fost pentru persoane care au cazut in strada, trei pentru insolatie si alte trei pentru lipotimii si sincope , a precizat medicul Alis Grasu.

Municipalitatea si primariile de sector au amenajat corturi anticanicula si puncte de prim ajutor, in zonele cu trafic pietonal intens si in parcuri.

In Capitala, sambata si duminica temperatura inregistrata a fost de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depasit pragul critic de 80.

Meteorologii au anuntat ca sambata, duminica si luni vremea va fi calduroasa in toata tara, iar in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie si local in cele de deal si de podis. in vestul si sudul tarii se vor inregistra temperaturi de aproximativ 36 de grade. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here