Parlamentarii vor sa adopte o declarație oficiala cu privire la „Razboiul steagurilor”

0
936

steag-secuiParlamentul Romaniei ar putea adopta o pozitie publica in scandalul steagurilor secuiesti. Arborarea drapelului secuiesc pe cladirea Parlamentului ungar ar trebui sa primeasca o riposta pe masura de la Legislativul roman, sunt de parere mai multi senatori si deputati. In jurul pranzului ar trebui sa inceapa in biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, o intalnire la care sa participe atat lideri ai USL, cat și liderii de grup din celelalte partidele parlamentare pentru a fi luata o decizie comuna. Parlamentul ar putea sa adopte o declarație oficiala in care sa-și spuna poziția cu privire la scandalul steagului secuiesc, insa parerile sunt imparțite. Daca Titus Corlațean, ministrul de Externe, spunea ca se impune o astfel de atitudine din partea Parlamentului, premierul Victor Ponta a fost mai rezervat astazi și a indemnat la ințelepciune, spunand ca pe maghiari nu ii intereseaza ce atitudine ia Romania ci fac aceste declarații din motive electorale.

Și in randul parlamentarilor parerile sunt imparțite.
Victor Ponta: Exista un interes politic de campanie al Fidesz

„Nu exista probleme intre Romania si Ungaria, cu atat mai puțin intre romani și minoritatea maghiara. Exista un interes politic de campanie al celor de la guvernare, al Fidesz. Noi trebuie sa fim foarte deștepți. Fermi, dar deștepți. Sa nu ne lasam provocați. De fapt, pe ei nu-i intereseaza nici ce se intampla in Romania, nici ce face sau nu face comunitatea maghiara din Romania, pe ei ii intereseaza sa caștige voturi la alegerile din Ungaria”, a declarat premierul Romaniei, Victor Ponta.

„Trebuie sa le spunem civilizat parlamentarilor maghiari ca, daca vor continua cu gestul ofensator vom fi nevoiți sa luam atitudine. Atitudine inseamna anumite rezerve in legatura cu relațiile dintre cele doua parlamente, atitudine rezervate intre grupurile de prietenie”, a spus Puiu Hașotti.
Steagul secuiesc, arborat pe parlamentul Ungariei

Steagul secuiesc a fost arborat, vineri, pe Parlamentul Ungariei, ca „simbol al solidaritatii nationale”, a informat MTI, citata de Mediafax. Vicepremierul maghiar a spus ca folosirea simbolurilor etnice ale oricarei comunitati constituie un drept fundamental al omului. in replica, Ministerul roman de Externe și-a exprimat „profundul regret” pentru „gesturi simbolice de natura sa irite opinia publica romaneasca”.  (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here