Romania are 35.000 de kilometri de drumuri publice neasfaltate

0
958
autostrada-seara-drum-sosea

Aproape 35.000 de kilometri de drumuri publice din Romania nu au nici macar un strat de asfalt, fiind de pamant sau in cel mai bun caz pietruite. Inclusiv un „drum national“ din estul Romaniei – aflat adica in partea superioara a ierarhiei cailor de infrastructura, de circa 40 de kilometri, este de pamant.

Peste 40% din reteaua de drumuri publice din Romania, cu o lungime totala de 84.185 de kilometri, este formata din dru­muri pietruite sau de pamant, in timp ce jumatate din soselele care au fost modernizate de-a lungul timpului au deja du­rata de serviciu depasita, ceea ce in­seamna ca circulatia pe acestea este ingreu­nata de asfaltul deteriorat, gropi si deni­velari, arata datele de la Institutul National de Statistica, valabile la finalul anului 2012.

Premierul Victor Ponta, prezent sam­bata la inaugurarea lucrarilor de moder­ni­za-re a drumului national 29 Botosani – Suceava, a spus ca anul viitor va trebui asfaltat si ultimul drum national de pamant din Romania, respectiv drumul national 24C Ra­­dauti Prut – Manoleasa, potrivit Mediafax.

„La anul trebuie sa punem banii pentru asfalt. Trebuie sa facem ca in Romania sa nu mai fie niciun drum national de pamant. Acesta e ultimul si cred ca e rusinos pentru Romania sa aiba drum national de pamant“, a spus Ponta.

Peste 11.000 de km de drumuri de pamant

Circa 13% din drumurile publice din Romania, echivalentul a 11.275 de kilometri, sunt drumuri de pamant, potrivit datelor de la Statistica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here