Codul Rutier va fi adoptat dupa gasirea unei solutii tehnice de implementare

0
1075
politist-intersectie-circulatie

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, intrebat despre NOUL COD RUTIER, ca acesta „va fi adoptat in functie de solutia tehnica de implementare care va fi gasita”. Miercuri, Guvernul a amanat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate toate sumele incasate din amenzile percepute pentru contraventii si infractiuni.

Intrebat despre stadiul noului Cod rutier, premierul Victor Ponta, care s-a aflat, sambata, in localitatea botosaneana Baisa, unde au inceput lucrarile de modernizare a DN 29, a spus ca se cauta o solutie tehnica de implementare a proiectului, informeaza Mediafax.

Intrebat daca noul Cod ar putea fi adoptat saptamana viitoare, el a raspuns: „in functie de solutia tehnica de implementere va fi adoptat”.

Premierul Victor Ponta declara, joi, ca efectele noului Cod rutier asupra scaderii numarului de accidente vor fi analizate dupa o anumita perioada, respectiv in cateva luni, un an sau doi ani, pentru eventuale adaptari.

„Nu exista legi de neschimbat, ca se schimba realitatile. Evident ca vom constata- dar nu intr-o zi, doua, ci in niste luni, intr-un an, in doi – …se face o analiza, sa vedem care este influenta asupra accidentelor, asupra platii amenzilor, in ce masura s-a redus acest fenomen sau nu si, in functie de asta, Parlamentul, la dezbaterea ordonantei, sau noi putem sa intervenim cu modificari. Nu inseamna ca acum am inchis Codul rutier pentru urmatorii 50 de ani, ci ca, in functie de situatia reala, intotdeauna legislatia se adapteaza”, declara Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here