Organizatia Salvati Copiii demareaza seria de dotari din 2015, care va viza 21 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara

0
841

Salvati Copiii Romania a donat astazi sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Pitesti un ventilator pentru suport respirator pentru nou-nascuti, in valoare de 80.000 de lei. Aceasta este prima actiune dintr-o serie de 21 de dotari pe care Salvati Copiii le va face pana la finalul anului, in intreaga tara.

Prin implicarea publicului larg in campaniile de redirectionare a 2% din impozitul pe venit, donatii online, donatii SMS sau Direct Debit, dar si prin sprijinul important al companiilor partenere, 1.300.000 lei vor fi investiti in dotarea sectiilor de nou-nascuti precum si in dezvoltarea de programe de educatie si suport pentru 5.000 de beneficiari din comunitati defavorizate. Orasele vizate pentru donatii sunt: Pitesti, Brasov, Bucuresti (2 maternitati), Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Hunedoara, Petrosani, Iasi, Targu-Mures, Roman, Sibiu, Campulung Moldovenesc, Arad, Buzau, Timisoara (2 maternitati), Vaslui si Cluj-Napoca.

Sectia de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti a fost dotata pana in prezent de Salvati Copiii cu 2 incubatoare in valoare de 90.000 lei. Datorita acestor echipamente, 200 de nou-nascuti au fost ajutati sa castige lupta pentru viata.

In 2014, maternitatea din Pitesti a inregistrat 2.300 de nasteri, dintre care 250 au fost bebelusi nascuti prematur. Alti 350 de bebelusi, in medie pe an, au nevoie de ingrijiri speciale asemenea prematurilor. Aceasta unitate medicala este una de nivel II, care ingrijeste nou-nascuti cu o greutate de peste 1500g si mai mari de 32 de saptamani. Aici se primesc prin transfer nou-nascutii cu probleme din restul judetului Arges – Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti. Mortalitatea infantila a judetului Arges este de 8,3 ‰, putin mai mica decat media nationala de 8,8‰.

Pornim si in acest an cu incredere si optimism seria de dotari din cadrul programului nostru de reducere a mortalitatii infantile. Este al 3-lea an in care ajungem la Pitesti si de fiecare data plecam cu promisiunea de a reveni. Din pacate, maternitatile din intreaga tara au in continuare nevoie de mult sprijin. Din acest motiv, Salvati Copiii duce mai departe acest program, incercand sa ajunga la cat mai multi dintre cei pentru care lupta pentru viata se da chiar in aceste maternitati.”Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania

In perioada 2012-2015, Salvati Copiii Romania a dotat 54 de maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente performante in valoare de 4.800.000 lei si a ajutat 6.000 de mame tinere, gravide si copii cu varste cuprinse intre 0-5 ani, din comunitati defavorizate.

Prematur inseamna nascut inainte de termen, inseamna un organism care nu este pregatit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de ingrijire speciala, de o atentie deosebita, iar de cele mai multe ori au nevoie de suport respirator si de o echipa pregatita de medici. Multumim Salvati Copiii, echipamentele donate sunt absolut necesare salvarii de vieti si nu au stat nefolosite nici macar un minut, de cand le avem.”dr. Mihaela Vintila, sef al sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti

Pana acum Salvati Copiii a reusit sa contribuie la salvarea a aproape 10.000 de nou-nascuti, prin echipamentele donate. Pentru mine, acest program este mai mult decat o campanie de dotare, este si lupta mea pentru supravietuirea celor mici, este o lupta pentru ca toate mamicile cu copii nascuti inainte de termen sa plece cu ei acasa sanatosi. Reducerea mortalitatii infantile ramane printre problemele dramatice ale Romaniei si trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti.” – Amalia Nastase, ambasador al campaniei

Cei care doresc sa sustina in continuare demersul Salvati Copiii de a reduce mortalitatea infantila in Romania o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul ”SALVEZ”.impreuna putem sustine sansa la viata a fiecarui copil din Romania!

Multumiri sustinatorilor nostri: Dorna, GSK Romania, Reckitt Benkiser, Libris.ro, Gefco,Carrefour Romania, B&B Collection, OMV Petrom Gas, Michael Oil Gas Services, Heiring Impex, Agritrans Service International, BNP Baribas, Bucuresti Mall Development, Artesans del Sucre, Cargo Trans Solutions, Siramed, Dennemeyer Associates, Fan Courier Express, Air BP Sales Romania, Comau Romania, Deutek, Panduit European Solutions, Transterra Logistics, Velineo, LG Trans, Promenada, Realitatea TV, TVR, Eventures, CFR Calatori, CFR S.A, Metrorex, Cinema Pro, Holywood Multiplex, Cityplex, precum si altor companii care au ales sa sustina acest demers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here