Oprescu vrea sa amenajeze locuri speciale pentru pasionatii de graffiti

0
663
grafitti

grafittiPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca desenele cu graffiti de pe peretii cladirilor din Bucuresti sau din pasaje vor fi curatate, iar municipalitatea va amenaja cateva spatii speciale pentru cei care sunt pasionati de acest gen de pictura.

 Primarul Sorin Oprescu a precizat ca in cadrul unei actiuni denumite „Graffiti street art” va incepe curatarea zidurilor acoperite de astfel de desene graffiti, in cazul pasajelor rutiere acest lucru urmand sa se faca zilnic.

Edilul Capitalei a afirmat ca Primaria Sectorului 6 a achizitionat un material special de curatare a picturilor de pe ziduri si, daca va fi eficient, ar putea fi utilizat de catre toti operatorii de salubrizare din Bucuresti.

Oprescu a mai spus ca, pentru a combate acest gen de arta, in pasajele rutiere vor fi montate, in cel mai scurt timp, camere de luat vederi. intrebat care vor fi costurile pentru astfel de dotari in pasajele rutiere, Oprescu a spus ca orice cifra ar da, aceasta ar fi interpretata de catre presa in kilograme de alimente si, in acest context, refuza sa mai dea astfel de informatii.

„Cand vor fi gata o sa constatati ca celor care au in grija aceste pasaje le lipseste o anumita suma de bani”, a spus primarul Capitalei.

Sorin Oprescu a precizat insa ca pentru cei pasionati de desenele gradfiti vor fi identificate si amenajate spatii speciale.

„Pentru cei care au astfel de emulatii interne, de a vopsi cu graffiti, vom gasi cateva locuri unde sa-si manifeste talentul, sa nu mai avem mazgaleala pe tot ce inseamna perete”, a declarat Oprescu.

Primarul general a mai spus ca este hotarat sa rezolve si problema afiselor din Capitala si va introduce in Consiliul General proiectul de hotarare elaborat in acest sens de cate ori va fi nevoie.

Municipalitatea a lansat, duminica, cea de-a doua parte a programului „Capitala creste verde”, ce va fi desfasurat pana in octombrie si prin care se urmareste curatarea Bucurestiului si imbunatatirea calitatii mediului prin amenajarea de spatii verzi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here