Oprescu: Voi candida ca independent, nu mi-am cumparat niciodata sprijinul

0
692

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca va candida la urmatoarele alegeri tot ca independent, insa, daca va fi sustinut de unele partide, le va multumi.

Intrebat daca ia in calcul o candidatura sub sigla USL, Oprescu a raspuns: „Nu am discutat nicio posibila sustinere. Ei (liderii PSD si PNL – n.r.) si-au exprimat pozitia la timpul cuvenit, eu am iesit si am spus ca sunt onorat. (…) Am fost acuzat de-a lungul timpului ca as fi facut blat cu unii sau cu altii. Eu nu am facut blat decat cu bucurestenii si in niciun caz nu imi voi schimba orientarea. Voi participa ca independent. Nu mi-am cumparat niciodata sprijinul, dar, daca a venit, am multumit celor care au avut incredere in mine”.

El a mai afirmat, raspunzand unor intrebari ulterioare, ca nu a fost niciodata vorba sa candideze sub sigla unui partid sau sa „apartina” unui partid si a afirmat ca nu va face niciodata „rabat” de la asta.

„Am vazut cat de mult impieteaza o hotarare politica aberanta asupra problemelor administrative. Nu vreau sa fac figuratie pentru cine stie ce functie, nu am alergat niciodata dupa functii. Eu doar mi-am asumat responsabilitati. Deci nu e vorba de nicio apartenenta de partid, ci doar de sprijin, al tuturor celor care vor asta”, a precizat Oprescu.

Oprescu a avut, joi, o intalnire cu liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, dupa aceasta intalnire, ca primarul Capitalei nu trebuie sa devina membru de partid pentru a fi alaturi de USL.

intrebat daca a discutat cu Oprescu si posibilitatea ca acesta sa fie candidat al USL la Primaria Generala in 2012, Ponta a negat.

„Dar imi mentin ideea, in numele PSD, ca exista o axa a raului, formata de Basescu, Boc, Udrea si PDL, iar de partea cealalta nu doar USL este detinatorul binelui. Asa cum am mai spus, oameni ca Ciuhandu, Iohannis si Sorin Oprescu pot fi alaturi de USL fara a fi membri de partid PSD, PNL sau PC. Nu cred ca domnul Oprescu sau domnul Ciuhandu sau domnul Iohanis trebuie sa devina membri de partid, dar sunt convins ca pot fi de partea aceste uniuni a binelui impotriva axei raului”, a adaugat Ponta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here