Opozitia anunta ca nu va participa la sedinta Parlamentului la care vine Basescu

0
694
opozitie

opozitieParlamentarii opozitiei nu vor participa la sedinta Camerelor reunite de marti dupa-amiaza, in care presedintele Traian Basescu este asteptat sa transmita un mesaj pe probleme de politica interna, au anuntat Mihai Voicu (PNL) si Mircea Dusa (PSD).

 

„Nu vom participa la aceasta sedinta, avand in vedere ca presedintele nu mai este de mult presedintele tuturor romanilor  si nu apreciaza opozitia ca un factor de progres democratic. Mesajele presedintelui le cunoastem. Probabil ca din nou va avea un mesaj legat de unitatea coalitiei pentru a vota Legea educatiei si a satisface astfel o dorinta a unui membru a actualei coalitii de guvernare”, a declarat liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Mircea Dusa, citat de Mediafax.

Referitor la deblocarea activitatii din Parlament, Dusa a adaugat ca, „daca presedintele ar dori acest lucru, o facea demult” .

„Acele negocieri pe care le face la Cotroceni le facea separat cu fiecare grup parlamentar si gasea o solutie. Mingea privind mai ales blocajul de la Camera Deputatilor nu e la noi, e la PDL. in anumite momente au inteles acest lucru, si aseara „, a mai spus Dusa.

La randul sau, deputatul PNL Mihai Voicu a anuntat ca nici parlamentarii liberali nu vor participa la sedinta de la ora 15.00.

Presedintele Traian Basescu este asteptat sa se adreseze Parlamentului, marti, la ora 15.00, au decis Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Decizia a fost luata cu 11 voturi „pentru” si 8 voturi „impotriva”.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o scrisoare conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului in care mentioneaza ca doreste sa adreseze un mesaj Legislativului pe probleme de politica interna, solicitand ca o sedinta a plenului reunit sa fie stabilita cat mai rapid, chiar si marti. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here