Oportunitatile de afaceri oferite de Tunisia, prezentate la Ziua Oportunitatilor de Afaceri organizata de CCIB

0
1031

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Boutheina Labidi, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Tunisiene in Romania, aflata la inceputul mandatului in tara noastra.

Cu aceasta ocazie, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a prezentat strategia de relatii externe a CCIB, ce vizeaza deschiderea pe piete cu potential a unor birouri de reprezentare, dublate de expozitii permanente cu produse si servicii oferite de companii romanesti. In acest context, presedintele Camerei bucurestene a subliniat faptul ca dezvoltarea relatiilor economice cu tarile din zona magrebiana reprezinta o prioritate pentru CCIB, reprezentanta deschisa la sfarsitul anului 2013 la Rabat (Regatul Maroc) asigurand firmelor romanesti intreg suportul de care au nevoie pentru a putea valorifica oportunitatile de afaceri oferite de tarile din regiune, inclusiv de Republica Tunisiana, precum si consultanta si asistenta companiilor din Africa de Vest care intentioneaza sa opereze in Romania.

De asemenea, presedintele CCIB a apreciat ca infiintarea unui Consiliu de Afaceri Romano-Tunisian, dupa modelul celor ce si-au dovedit viabilitatea pe spatii precum R.A. Egipt si Federatia Rusa, ar fi de natura sa impulsioneze dezvoltarea schimburilor bilaterale.

Ambasadorul Republicii Tunisiene in Romania a apreciat in mod deosebit proiectele prezentate de presedintele CCIB si a exprimat intreaga sa sustinere pentru demersurile Camerei bucurestene vizand dezvoltarea relatiilor comerciale, dar si a cooperarii in domeniile educational si stiintific. in acest context, Excelenta Sa Boutheina Labidi a confirmat prezenta Ambasadei Republicii Tunisiene luni, 3 februarie 2014, la Ziua Oportunitatilor de Afaceri organizata de CCIB si dedicata prezentarii oportunitatilor de afaceri oferite de regiunea magrebiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here