Oportunitati de afaceri pe piata elvetiana

0
819

In baza bunei colaborari cu Ambasada Romaniei in Confederatia Elvetiana, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a organizat o intalnire de afaceri cu Iris Gaudras, director al „Greater Geneva – Berna Area” (GGBa, Agentie elvetiana de promovare a investitiilor straine), care a efectuat o vizita de lucru in Romania, in perioada 23-24 februarie a.c. Principalul scop al deplasarii directorului GGBa in tara noastra il constituie atragerea de companii romanesti sau cu sediul in tara noastra care sa dezvolte afaceri, inclusiv prin deschiderea unor filiale, in zona gestionata de Agentie.

„Evenimentul face parte din seria de actiuni organizate de Camera bucuresteana si dedicate sustinerii eforturilor de internationalizare a afacerilor companiilor membre, dar si nemembre ale organizatiei noastre”, a punctat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele CCIB, in mesajul transmis participantilor de catre prof. univ. dr. ing. Gheorghe I. Gheorghe, vicepresedinte al Camerei bucurestene si presedintele Sectiunii
Cercetare-Dezvoltare-Inovare.

In cadrul acestei manifestari, reprezentantii unor companii si institute de cercetare de top din tara noastra, care isi desfasoara activitatea in domeniile: tehnologia informatiei si comunicatii, mecatronica si tehnica masurarii, echipamente de inalta tehnologie, imagistica medicala, servicii si consultanta in domeniul protectiei mediului si al stiintelor geologice, electronica, inclusiv optoelectronica, micro- si nanotehnologii, industria alimentara au avut ocazia de a intra in dialog cu Iris Gaudras pe subiecte practice privind valorificarea oportunitatilor de afaceri oferite de piata elvetiana si sprijinul posibil a fi acordat de GGBa companiilor romanesti care doresc sa se intre pe piata elvetiana.

Greater Geneva – Berna Area isi desfasoara activitatea in 6 cantoane elvetiene, si anume: Berna, Geneva, Vaud, Friebourg, Neuchatel si Valais, care acopera circa jumatate din teritoriul tarii. Potrivit directorului GGBa, exista un interes deosebit pentru societatile romanesti care dispun de capitalul necesar dezvoltarii in regiunea pe care o gestioneaza, dar nu este exclusa acordarea unui sprijin financiar daca domeniul de activitate este de interes major pentru cantoanele elevetiene mentionate.

Pentru a-si forma o imagine cat mai clara asupra ofertei romanesti, in perioada vizitei in tara noastra, Iris Gaudras a efectuat vizite de lucru la o parte dintre companiile care au participat la intalnirea de la sediul CCIB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here