ONU: Preturile alimentelor la nivel mondial au scazut pentru a sasea luna consecutiv

0
682
alimente

Preturile alimentelor la nivel global au scazut in septembrie pentru a sasea luna consecutiv, la cel mai jos nivel din august 2010 pana in prezent, marcand cea mai lunga perioada de declin de la sfarsitul anilor 1990, potrivit Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura din cadrul ONU.

Indicele care masoara preturile a inregistrat o scadere de 6% in septembrie fata de aceeasi luna a anului trecut. De asemenea, prin comparatie cu luna august, indicele a coborat, in septembrie, cu 2,6%, potrivit Mediafax.

Septembrie reprezinta a sasea luna la rand in care preturile la nivel global inregistreaza scaderi, ultima data cand acest lucru s-a intamplat fiind la finalul anilor ’90, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Declinul preturilor din luna septembrie a fost determinat de ieftiniri semnificative pentru lactate, zahar si cereale, pe fondul aprecierii dolarului american.

Organizatia a crescut estimarea pentru recolta de cereale la nivel mondial in 2014 la 2.523 de miliarde de tone, cu 65 de milioane de tone mai mult decat proiectia anterioara, din luna mai. De asemenea, agentia anticipeaza o recolta record de grau, de 718,5 milioane de tone pentru acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here