Ofertele pentru autostrada Comarnic-Brasov, amanate pana la 15 noiembrie

0
856
lucru-autostrada-reparatii

CNADNR a amanat cu o luna, pana la 15 noiembrie, data pentru depunerea ofertelor finale pentru construirea autostrazii Comarnic-Brasov, dupa ce investitorii interesati de proiect au solicitat extinderea termenului.

„Constructorii au solicitat amanari de 60 de zile, de 90 de zile, motivand termenul prea scurt, si i-am inteles, pentru ca stiu ca au banci in spate. Pentru a fi siguri ca avem ofertele le-am aprobat extinderea termenului cu o luna. Contractul va fi semnat in acest an”, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, citat de Mediafax.

Seful CNADNR anuntase la finele lunii septembrie ca asteapta in doua saptamani ofertele finale de la cei trei investitori interesati de constructia autostrazii, iar castigatorul ar putea fi desemnat la finalul lunii acestei luni.

Pentru tronsonul de autostrada Comarnic – Brasov ofertele pentru preselectie la dialog competitiv au fost depuse in februarie, pe lista fiind inscrise compania China Communications Construction si asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci – Strabag – Aktor si Impregilo – Salini. La inceperea etapei dialogului competitiv, in perioada mai-iunie, China Communications Construction si-a anuntat retragerea din cursa.

Statul a mai incercat de doua ori sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov, ultima tentativa avand loc in 2010, cand castigatorul licitatiei, asocierea Vinci (Franta)-Aktor (Grecia), a renuntat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a facut imposibila asigurarea finantarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here