Obama, romanilor, de 1 Decembrie: Sarbatoriti aceasta zi stiind ca SUA va sunt alaturi

0
525
obama-discurs

obama-discursSecretarul de stat american Hillary Clinton a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Nationale, ea indemnandu-i pe romani sa sarbatoreasca acest eveniment stiind ca Statele Unite le sunt alaturi „ca prieten si partener”.

„In numele presedintelui Obama si al poporului Statelor Unite, sunt incantata sa transmit cele mai bune urari tuturor romanilor cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale, la 1 decembrie „, spune Clinton la inceputul mesajului sau, remis miercuri MEDIAFAX de catre Ambasada SUA.

„In urma cu 93 de ani, statul roman a fost fondat pe principiile democratice ale libertatii si egalitatii, care sunt valorile comune aflate in centrul relatiei noastre. Astazi, contam pe Romania ca pe un aliat puternic si sprijinim impreuna stabilitatea si prosperitatea Afganistanului, integrarea euroatlantica a vecinilor din Balcani si securitatea la nivel global printr-o cooperare extinsa in domeniul aplicarii legii”, mai spune secretarul de Stat.
Clinton precizeaza ca, pe langa aceste legaturi de durata, semnarea in acest an a parteneriatului strategic si a acordului privind apararea antiracheta marcheaza un nou capitol in relatia romano-americana.

„Sa stiti ca, in timp ce sarbatoriti aceasta zi speciala alaturi de familie, prieteni si de cei dragi, Statele sunt alaturi de voi ca prieten si ca partener. Felicitari si cele mai bune urari de pace si prosperitate”, incheie Clinton mesajul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here