O romanca va conduce misiunea FMI in Grecia

0
704
fmi

Fondul Monetar International a decis, marti, numirea romancei Delia Velculescu la conducerea Misiunii tehnice a institutiei financiare in Grecia, informeaza presa greaca.

Delia Velculescu o inlocuieste pe Rishi Goyal, care a fost pana acum seful Misiunii FMI la Atena, anunta Mediafax.

Potrivit cotidianului Kathimerini, citat de site-ul GreekReporter, Delia Velculescu va avea sarcina de a evalua situatia financiara a Greciei.

Delia Velculescu are experienta in privinta situatiei economice a Greciei. in anul 2009, ea a fost coautoarea unui studiu despre situatia financiara a Greciei.

Delia Velculescu a fost si reprezentantul FMI in negocierile pentru planul de asistenta financiara acordata Republicii Cipru.

Conform ziarului Kathimerini, Rishi Goyal a fost inlocuita din cauza pozitiei rigide in recentele negocieri cu Grecia.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro.

Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here