O NOUA PREMIERA!

0
1457

București, România, 13 martie 2018 – După succesul piesei Demnitate, cu Marius Manole şi Şerban Pavlu în rolurile principale, Teatrul Avangardia anunţă, astăzi, o nouă premieră pentru România:

 

INTRIGA, de Jaime Salom, în regia lui Ricard Reguant, cu Medeea Marinescu, Şerban Pavlu, Mihai Călin, Cristi Iacob şi Ilona Brezoianu în rolurile principale.

 

INTRIGA este un spectacol în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Un thriller poliţist captivant şi surprinzător, care te ţine cu sufletul la gură de la început până la sfârşit. Iubire, trădare, secrete care nu pot ieşi la iveală, un criminal misterios şi un final cu totul neaşteptat.

 

Premiera spectacolului va avea loc joi, 22 martie, de la ora 20:00, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro, iar următoarea reprezentaţie este programată sâmbătă, pe 24 martie, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro.

 

Informaţii şi bilete pe www.TeatrulAvangardia.ro/Intriga, www.Bilet.ro şi www.Facebook.com/TeatrulAvangardia

 

 

Subiectul şi Personajele

Un afacerist putred de bogat, versat şi uns cu toate alifiile, se pomeneşte brusc în pragul falimentului şi cu mari şanse să ajungă la închisoare. Aşa că decide să-şi însceneze moartea, să pună mâna pe banii din asigurarea de viaţă şi s-o ia de la capăt în altă parte. Este ajutat să-şi ducă planul la bun sfârşit chiar de soţia lui şi de amantul acesteia, un doctor renumit care îi semnează certificatul de deces în schimbul promisiunii că o va putea lua de soţie pe viitoarea „văduvă”. Planul se pune în mişcare, dar, pe parcurs, lucrurile se complică şi scapă cu totul de sub control.

 

Şerban Pavlu este Rogelio Bengoa, milionarul arogant şi fără prea multe scrupule, care îşi foloseste isteţimea pentru a urzi un plan de…milioane de euro.

Medeea Marinescu este Silvia, soţia lui Rogelio, tânără, frumoasă, elegantă, ea trăieşte pe ascuns o frumoasă poveste de dragoste cu doctorul Andres Navarro, interpetat de Mihai Călin. Foarte atrăgător şi îndrăgostit nebuneşte de Silvia, el este de acord să il ajute pe Rogelio în planul său. Totuşi, circumstanţele îl vor conduce pe căi neprevăzute.

Ilona Brezoianu este Gloria, asistenta doctorului Andres Navarro iar Cristi Iacob este comisarul Ruiz, amândoi personaje cheie în ţesătura narativă.

 

 

Autorul

Jaime Salom este ”Cel mai interesant şi complet autor spaniol din a doua jumătate a secolului XX”, aşa cum l-a descris reputatul critic de teatru francez Andre Camp, în revista literara Ubu.

 

Critici din presa spaniolă

„Un adevărat meci de box intelectual între autor şi public.”

 

”Spectacolul urmează cele mai pure tipare ale teatrului poliţist şi pariază pe o expunere cinematografică a argumentului, cu întorsături neaşteptate, schimbări de registru şi efecte speciale. Surpriza se prezintă ca un fir roşu pe tot parcursul spectacolului.”

(El Pais, Spania)

 

Regizorul

Ricard Reguant este unul dintre cei mai buni prieteni ai autorului, cel care, de altfel, a şi regizat prima montare a piesei în Spania. „Intriga” se alătură, astfel, unui lung şir de spectacole care poartă semnătura lui Ricard Reguant. Amintim Chicago – care a primit Premiul Max pentru cel mai bun musical, Grease – urmărit de peste 1,5 milioane de spectatori, “Queen/We Will Rock You”, “Singing In The Rain”, “West Side Story”, “Magnolii de Otel”, “Toc Toc” – care se joacă la Teatrul Avangardia şi care a fost văzut, până acum, de peste 14.000 de spectatori din România,”Şapte Mirese pentru Şapte Fraţi”, “10 Negri Mititei”, “Vrajitorul din Oz”. A montat spectacole în Spania, Brazilia şi România, a regizat filme, a fost nominalizat la premiile Goya, iar în 2015, la Gala Premiilor BroadwayWorld, i-a fost decernat Premiul Onorific pentru întreaga activitate.

 

Teatrul Avangardia

Avangardia este un teatru independent, înfiinţat în anul 2015, de câţiva oameni îndrăgostiţi iremediabil de teatru şi actori, de muzică şi cântăreţi, de tot ceea ce înseamnă crearea unui spectacol de la zero. Actorii cu care Teatrul colaborează şi calitatea actului artistic, confortul din sala de spectacole, simplitatea achiziţionării de bilete şi uşurinţa de a afla informaţii despre piesele de teatru, sunt câteva dintre priorităţile echipei. Şi asta, pentru că Teatrul Avangardia este puternic orientat către spectatori, cei în slujba cărora actorii îşi pun talentul şi experienţa.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here