O nou delegatie FMI vine, luni, la Bucuresti

0
800
frank-fmi

frank-fmiDelegatia Fondului Monetar International va fi prezenta in Romania intre 26 iulie si 4 august si va decide dac Fondul va elibera sau nu cea de-a sasea transa a imprumutului catre tara noastra, in valoarea de 900 de milioane de euro.

 „Avem lucrurile sub control”, a spus premierul Emil Boc, duminica seara, la TVR.Invitat, duminica seara, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc s-a declarat increzator. „Transa de la FMI am si primit-o in iulie, atunci cand am fost nevoiti, datorit deciziei Curtii Constitutionale, sa majoram TVA-ul. Acest guvern pe care-l reprezint s-a dus in Parlament, si-a pus mandatul pe masa pentru a apara cota unica si TVA-ul. N-a fost posibil dupa decizia CCR. In decembrie va fi urmtoarea transa. Avem situatia sub control si sper ca lucrurile vor evolua in directia buna in perspectiva raportului cu organismele internationale”, a spus Emil Boc.

Delegatia Fondului Monetar International care va ajunge maine la Bucuresti va fi condusa de Jeffrey Franks si va stabili impreun cu Ministerul de Finante rectificarea bugetara si noile tinte macroeconomice ale Romaniei.

„Indicatorii macroeconomici vor fi o tema de discutie, fiecare dintre parti are evaluari proprii. Vom agrea impreuna (cu FMI si UE) rectificarea bugetara, in orice caz, deficitul bugetar ramane la 6,8%”, a declarat, vineri, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Delegatia FMI, care va ramane in Romania pana pe 4 august, va evalua, de asemenea performanetele economice, ale tarii noastre. Jeffrey Franks va fi insotit de oficiali ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale. La finalul vizitei, FMI ar trebui sa decid eliberarea celei de-a sasea transe, in valoare de 900 de milioane de euro.

Pana acum, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la Uniunea European si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

Ultima transa din imprumutul acordat Romaniei de ctre FMI, in valoarea de 913 milioane de euro, a intrat in rezerva Bancii Nationale pe 7 iulie.

O misiune de asistenta tehnica din partea departamentului Fiscal al FMI se afla deja la Bucuresti la cererea ANAF, pentru a oferi consiliere reprezentantilor Fiscului pentru imbuntatirea colectarii veniturilor bugetare. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here