O nava de razboi americana se indreapta spre Libia

0
781
steag-sua

steag-suaO nava de razboi americana, USS Kearsarge, avand la bord cateva sute de militari, se indreapta marti catre Libia, au anuntat doi oficiali americani din cadrul apararii, intr-un moment in care occidentalii isi sporesc presiunea asupra regimului colonelului Muammar Kadhafi.

USS Kearsarge, un portelicopter ce transporta slepuri, si doua vapoare care il insotesc se pregatesc sa intre in canalul Suez venind din Marea Rosie, au anuntat acesti oficiali sub acoperirea anonimatului.

„Deplasam elemente pentru a le apropia” de Libia, a declarat unul dintre ei.

Grupul operatiunilor amfibie ale Kearsarge, cu circa 800 de marinari, o flota de elicoptere si instalatii medicale, poate asigura sustinerea operatiunilor umanitare dar si militare.

„O nava ca Kearsarge poate efectua numeroase tipuri de misiuni”, a adaugat ofiterul citat.

Oficialii militari americani pregatesc o lista cu optiuni ce urmeaza sa fie propuse presedintelui Barack Obama si sunt in discutie cu omologii lor europeni, dar incertitudinea ramane in privinta probabilitatii unei interventii militare, potrivit acestei surse.

Optiunile in cauza „merg de la o demonstratie de forta la ceva cu o implicare mai mare „, a subliniat acest ofiter, adaugand ca „presedintele (Obama) nu a luat nicio decizie privind rolul armatei”.

Potrivit analistilor, o demonstratie de forta simbolica in largul coastei libiene ar putea sa fie suficienta pentru a creste presiunea asupra lui Kadhafi. Dar oficialul citat a subliniat ca trimiterea de forte navale si aeriene in apropierea Libiei nu este un gest anodin.

„Sunt marinari pe vapoarele care se indreapta in aceasta directie, este ceva real”, a insistat el.

Un portavion american, USS Enterprise, care transporta avioane de vanatoare capabile in caz de necesitate sa impuna o zona de interdictie aeriana, ar putea, de asemenea, sa cheme intariri pentru a raspunde crizei libiene. Acesta se afla in prezent in nordul Marii Rosii, potrivit site-ului Marinei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here