O misiune comuna FMI-Banca Mondiala-CE vine la Bucuresti pentru a doua evaluare din noul acord

0
487
fmi-sigla

fmi-siglaO misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale vine miercuri la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, reprezentantii institutiilor internationale urmand sa analizele modul in care au fost indeplinite reformele in prima jumatate a acestui an.

Misiunea isi va incheia vizita pe 1 august, cand vor fi prezentate concluziile intr-o conferinta de presa.

Oficialii institutiilor internationale se vor intalni cu membri ai Guvernului, oficiali BNR, bancheri, reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, si societatii civile, si vor analiza reformele si modul in care au fost indeplinite tintele stabilite pentru prima jumatate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar International a aprobat la finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, si a pus la dispozitia Romaniei a doua transa, de 481 de milioane de euro.

in luna martie, autoritatile romane au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI, printr-un acord de tip preventiv in valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Atunci, FMI a pus la dispozitia Romaniei o prima transa in valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here