O femeie suspectata ca a expediat coletele-capcana a fost arestata la Sanaa

0
716
maini-incatusate

maini-incatusateO femeie suspectata ca a expediat coletele-capcana cu destinatia Statele Unite a fost arestata sambata seara la Sanaa, dupa ce fortele yemenite au incercuit locuinta sa, a anuntat Ministerul yemenit al Apararii, scrie MEDIAFAX.

 

„Fortele de securitate yemenite au arestat o femeie suspectata ca a expediat bombe in colete”, a afirmat ministerul.

„Femeia arestata este o studenta la medicina a Universitatii din Sanaa. Ea a fost arestata in compania mamei sale, la periferia Sanaa”, a declarat un reprezentant al serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului.

„Tatal sau este un inginer in sectorul petrolier, care lucreaza la o companie situata in provincia Hadramut”, in estul Yemenului, citeaza MEDIAFAX.

Serviciile de securitate yemenite au gasit numarul de telefon mobil al femeii in borderourile coletelor, a adaugat oficialul.

Presedintele Yemenului, Ali Abdallah Saleh, anuntase anterior ca fortele de securitate yemenite au incercuit o casa in care se afla o femeie suspectata ca a expediat cele doua colete-capcana destinate Statelor Unite, descoperite vineri si care poarta marca al-Qaida.

intr-o scurta conferinta de presa, seful statului a adaugat ca femeia suspectata a expediat „cele doua colete prin birourile a doua companii din Sanaa”, fara a confirma ca este vorba despre FedEx si UPS.

El a precizat ca a dat ordin fortelor de ordine sa prinda suspectii, dupa ce a primit informatii din partea Statelor Unite si Marii Britanii.

Cele doua colete-capcana disimulate in imprimante au fost interceptate vineri pe aeroporturile din Dubai si East Midlands, in centrul Angliei. Acestea erau destinate unor lacasuri de cult evreiesti din Chicago, potrivit presedintelui american, Barack Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here