Numarul locuitorilor de pe Glob a ajuns la 7 miliarde. Cat de mult inseamna de fapt? Moduri inedite de a aprecia valoarea

0
737
bebe-nou-nascut

bebe-nou-nascutNumarul locuitorilor de pe Glob va ajunge pe 31 octombrie la 7 miliarde, la doar 12 ani de la atingerea pragului de 6 miliarde. Cat de mult inseamna insa aceasta valoare?
Aparent, populatia de 7 miliarde nu este cu mult diferita de cea de 6 miliarde, insa acest numar este usor de subestimat, informeaza CNN.

In ceea ce priveste forma numerica, cele doua numere sunt identice: exista noua zerouri in 6 miliarde (6.000.000.000), la fel ca in 7 miliarde (7.000.000.000), insa pentru numararea intre aceste doua valori ar fi necesari peste 30 de ani.

Conform revistei Forbes, doar 140 de oameni din lume au o avere de peste 7 miliarde de dolari.

„Acest numar este in afara gandirii obisnuite. Numaram pana la 10 pe degete. Chiar si numararea pana la un milion este in afara experientei zilnice. Daca treci de un milion, totul devine incetosat”, spune Klaus Volpert, profesor de matematica la Universitatea Villanova.

Iata cateva moduri inedite in care putem aprecia valoarea de 7 miliarde:

  • in urma cu 7 miliarde de secunde era anul 1789, cand George Washington a fost desemnat primul presedinte american, iar Congresul SUA s-a intrunit pentru prima data

  • daca am face 7 miliarde de pasi de-a lungul Ecuatorului, am inconjura planeta de cel putin 106 ori

  • buricul unui deget poate tine doi mililitri de apa. 7 miliarde de degete ar putea umple cel putin cinci bazine olimpice

  • inaltimea medie a unui om este de 1,52 m, luand in considerare si copiii. 7 miliarde de oameni pusi unul in continuarea celuilalt ar ajunge la o paisprezecime din distanta pana la soare sau ar parcurge de 27 de ori distanta dintre Pamant si Luna

7 miliarde de furnici ar cantari cel putin 23 de tone

„Mintea ni se blocheaza cand ne gandim ce inseamna de fapt 7 miliarde. Este un sentiment similar cu intelegerea spatiului cosmic”, a declarat matematicianul Klaus Volpert.

Populatia globului a atins pragul de un miliard de locuitori in 1800, si pe cel de 2 miliarde in 1930. Apoi, a fost nevoie de doar 30 de ani pentru a ajunge la 3 miliarde, 14 ani pentru a ajunge la 4 miliarde, 13 ani pentru a ajunge la 5 miliarde si 12 ani pentru a atinge pragurile de 6 si 7 miliarde de locuitori.

ONU a estimat ca in anul 2050 populatia va ajunge la 9.3 miliarde de locuitori. (Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here