Nuclearelectrica cheama ArcelorMittal Galati in instanta pentru denuntarea unui contract

0
700

Producatorul de energie Nuclearelectrica (SNN) a dat in judecata ArcelorMittal Galati, pentru denuntarea unui contract de achizitie de energie electrica, si a cerut combinatului daune de 8,5 milioane de lei.

„Nuclearelectrica informeaza actionarii si investitorii ca a formulat impotriva ArcelorMittal Galati o cerere de chemare in judecata având ca obiect (i) constatarea nelegalitatii incetarii contractului de vânzare – cumparare a energiei electrice pe piata centralizata a contractelor bilaterale de energie electrica (PCCB) nr. 207 din data de 22.02.2013 si (ii) obligarea ArcelorMittal Galati S.A la achitarea cu titlu de daune interese compensatorii suma totala de 8.575.245,78 lei”, se arata intr-un comunicat transmis marti Bursei de Valori Bucuresti.

Combinatul siderurgic a denuntat contractul la 1 aprilie 2014. intelegerea incheiata in februarie 2013 avea ca obiect furnizarea de energie in valoare de 107,5 milioane lei pâna la 30 septembrie 2014.

Nuclearelectrica a obtinut un profit net de 2,9 milioane lei in primul semestru al anului, de peste cinci ori mai mic fata de profitul net realizat in prima parte a anului anterior, când s-a ridicat la 15,44 milioane lei. Compania de stat a realizat o productie de electricitate de 5.103 GWh in primele sase luni, in usoara scadere fata de productia din perioada similara a anului trecut, de 5.146 GWh.

Compania asigura circa 20% din productia totala de energie a tarii si administreaza cele doua reactoare nucleare din Cernavoda. Producatorul de energie are circa 2.100 de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here