Noul Cod al muncii limiteaza la 10 zile lucratoare perioada de concediu neintrerupt

0
575

Angajatii care vor sa-si mai ia anul acesta concediu neintrerupt de 15 zile, fara a risca un refuz din partea angajatorului, mai au la dispozitie 27 de zile in care isi pot depune cererea de concediu, pe 30 aprilie intrand in vigoare noul Cod al muncii, informeaza Ziarul Financiar. Care sunt insa primele griji ale directorilor de HR incepand cu data de 30 aprilie?

Informarea manage­mentului si a angajatilor despre noile modificari aduse la legislatia muncii, precum si includerea in regulamentul intern al companiei a criteriilor si procedurilor de evaluare profesionala a salariatilor ar trebui sa fie primele preocupari ale directorilor de HR pe 30 aprilie.

De asemenea, criteriile de evaluare si performanta a angajatilor trebuie adaugate si in fisa postului a fiecarui salariat, daca nu existau pana in prezent.

Fukushima: 11.500 de tone de apa radioactiva, deversate in ocean
Operatorul centralei nucleare japoneze Fukushima, TEPCO, a anuntat luni ca va deversa in mare 11.500 de tone de apa radioactiva care s-a acumulat in instalatiile avariate.Un purtator de cuvant al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat ca „circa 10.000 de tone de apa stocate in cuve si 1.500 de tone aflate in prezent in reactoarele 5 si 6” vor fi deversate in Oceanul Pacific.

„Deja am provocat suferinta si necazuri localnicilor. Nu putem spune cat suntem de dezolati pentru aceasta noua problema”, a declarat el.

El a subliniat ca este vorba despre apa usor radioactiva.

„Nu avem alta optiune decat sa deversam aceasta apa contaminata in ocean, ca masura de securitate”, a declarat purtatorul de cuvant a Guvernului, Yukio Edano. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here