Nordis: Gradul de ocupare in ansamblul Park Residences 5 ajunge la 70%

0
1090

Cele mai solicitate au fost apartamentele cu 2 camere, care s-au vandut integral, in mare parte datorita finantarii prin Prima casa si faptului ca au beneficiat de TVA redus de 5%.

Pe locul doi in topul vanzarilor s-a situat segmentul de apartamente de trei camere, din care s-au vandut 70% si pe locul trei segmentul apartamentelor de patru camere, cu 58%. Gradul general de ocupare al ansamblului este de 70%, la sfarsitului lunii noiembrie 2015.

Park Residences 5 este situat intr-o zona verde si linistita a Bucurestiului, in zona Baneasa-Straulesti – Petrom City si prevede construirea unui total de 160 de apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere.

“Din totalul de apartamente vandute, peste 80% au fost achizitionate de clienti utilizatori finali si restul de investitori. Pentru apartamentele ce urmeaza a fi vandute estimam ca majoritatea clientilor vor fi utilizatori finali.
Preturile apartamentelor tranzactionate au variat in functie de etaj si vedere. Cele mai solicitate au fost cele care s-au incadrat in plafonul de TVA de 5%, adica intr-un pret maxim de 380.000 lei.
Dintre cumparatorii care au achizitionat apartamente pentru a locui in ansamblu Park Residences 5, circa 75% au accesat un tip de credit bancar, iar 25% au avut surse proprii de finantare”, declara Emanuel Postoaca, General Manager al Nordis.

Și majoritatea apartamentelor cu 3 camere ramase pentru vanzare se va incadra in TVA de 5%, in 2016

De la 1 ianuarie 2016 si apartamentele de 3 camere se vor incadra in noua grila de TVA redus, de 5%, ca urmare a cresterii plafonului maxim prin lege. Dintre apartamentele disponibile in acest moment, cca 69% sunt cu 3 camere, iar dintre acestea, peste 60% au preturi situate in intervalul 380.000 lei – 450.000 lei si vor putea fi vandute cu ajutorul TVA-ului de 5%.

Acest lucru este posibil datorita noilor masuri fiscale de aplicare a cotei reduse de TVA de 5%, valabile de la 1 ianuarie 2016. Conform acestora, in cazul vanzarii de locuinte noi cu o suprafata utila de maximum 120 metri patrati, exclusiv anexele gospodaresti, achizitionate de orice persoana necasatorita sau familie, creste pragul de pret pentru aplicarea TVA de 5%, de la 380.000 lei, la 450.000 lei. Conditia pentru cumparator este sa nu mai fi achizitionat o alta locuinta cu TVA de 5%.

Alte facilitati, ca urmare a schimbarii legislatiei de la 1 ianuarie 2016

De asemenea, o alta masura benefica pentru cumparatorii ce doresc sa achizitioneze un apartament in ansamblul Park Residences 5, este masura de reducere a TVA de la 24% la 20%, ce va aduce o reducere a costului de achizitie pentru apartamentele a caror valoare depaseste plafonul de 450.000 lei.

Pe langa reducerea TVA de la 24% la 20% si cresterea pragului pentru TVA de 5% la achizitia unui apartament de la 380.000 la 450.000 lei (in conditiile legii) o alta masura binevenita in sectorul constructiilor si imobiliarelor este cea de taxare inversa pentru TVA in cazul dezvoltarii imobiliare, incepand cu 1 ianuarie 2016.
Aceste masuri fiscale vor ajuta la dezvoltarea constructiilor in general si cele din sectorul rezidential in mod special.

Lucrarile la Park Residences 5 au demarat in luna noiembrie 2013, iar acum complexul este finalizat, deja cateva zeci de familii s-au mutat, iar comunitatea incepe sa prinda contur.

Complexul cuprinde un total de 160 locuinte, de la studiouri, la apartamente de doua, trei si patru camere, deservite de o zona comerciala de cca 600 mp si alte facilitati. Suprafetele construite ale locuintelor de vanzare variaza intre 44 mp, pentru studiouri si 170 mp construiti, pentru apartamentele de patru camere.

Cladirile sunt realizate in stil modern si au un regim redus de inaltime, demisol, parter si patru etaje.

Complexul a fost prevazut cu cel putin cate un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Materialele folosite la constructie sunt de buna calitate iar finisajele sunt din gama premium- ferestre germane cu profil Veka si feronerie Roto, vopseluri superlavabile de import Caparol, usi interioare Pinum, placaje ceramice de import Spania, baterii Grohe, obiecte sanitare din gama Roca, iar parchetul este triplustratificat din frasin sau stejar, marca Holver, adus din Germania. Lucrarile la Park Residences 5 au demarat in luna noiembrie 2013, iar acum complexul este finalizat, deja cateva zeci de familii s-au mutat, iar comunitatea incepe sa prinda contur.

Complexul cuprinde un total de 160 locuinte, de la studiouri, la apartamente de doua, trei si patru camere, deservite de o zona comerciala de cca 600 mp si alte facilitati. Suprafetele construite ale locuintelor de vanzare variaza intre 44 mp, pentru studiouri si 170 mp construiti, pentru apartamentele de patru camere.

Cladirile sunt realizate in stil modern si au un regim redus de inaltime, demisol, parter si patru etaje.

Complexul a fost prevazut cu cel putin cate un loc de parcare pentru fiecare apartament.

Materialele folosite la constructie sunt de buna calitate iar finisajele sunt din gama premium- ferestre germane cu profil Veka si feronerie Roto, vopseluri superlavabile de import Caparol, usi interioare Pinum, placaje ceramice de import Spania, baterii Grohe, obiecte sanitare din gama Roca, iar parchetul este triplustratificat din frasin sau stejar, marca Holver, adus din Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here