Noile instrumente folosite de Google si Apple sunt avioanele de spionaj. Afla care este cea mai buna intrebuintare a acestora!

0
616
google-si-apple

google-si-appleCompaniile Apple si Google folosesc avioane de spionaj pentru realizarea unor harti 3D de mare rezolutie, care pot surprinde oamenii chiar si in timp ce fac plaja in propria curte. Cei doi giganti in domeniul IT se intrec in vederea furnizarii unor harti aeriene de mare precizie,

folosind camere de filmat cu precizie militara pentru a inregistra imagini de acuratetea celor preluate din serviciile de informatii, precizeaza publicatia, relateaza Daily Mail in editia electronica.

Google recunoaste ca a trimis deja avioane care survoleaza orasele, in timp ce Apple a apelat la o companie care dispune de tehnologie de spionaj aerian, de tipul celei utilizate pentru identificara tintelor teroriste din Afganistan. Aceasta a fost deja testata in 20 de locatii, inclusiv din Londra, si este capabila sa vada in casele oamenilor.Noua tehnologie achizitionata de Apple este menita sa ofere harti in format 3D ale marilor orase si cartierelor de locuinte pentru iPhone si iPad, in timp ce Google va apela la avioanele de spionaj pentru a oferi harti in format 3D, mult mai detaliate decat cele luate prin satelit in sistemul Google Earth.

„Urmatoarea generatie de harti, ne duce peste gard. Nu mai poti face plaja in propria gradina fara sa risti sa fii deranjat de un avion al Apple sau Google”, avertizeaza Nick Pickles, director al Big Brother Watch, adaugand ca proprietarii de case ar trebui intrebati inainte de a li se pune casa pe Internet. Aplicatia Apple ar urma sa fie lansata in curand impreuna cu masurile de securitate, in timp ce Google promite ca va oferi hartile 3D pana la sfarsitul anului.

Compania Google a mai provocat o controversa dupa ce, odata cu imaginile pentru Google Maps, a interceptat si date personale din retelele persoanele in sistem wifi din Marea Britanie, iar in imagini a fost recunoscut un barbat care a vizitat un sex-shop si un altul caruia i se facuse rau pe strada.

Exista deja harti 3D ale marilor centre orasenesti disponibile online, dar imaginile au o rezolutie mica, nu sunt foarte utile pentru navigare si nu se pot vedea detalii, dar criticii sunt de parere ca cele doua companii vor fi puternic sanctionate de utilizatori, daca vor oferi imagini 3D ale zonelor rezidentiale din suburbii si din zonele rurale.

NOU MINIM ISTORIC al inflatiei: Rata anuala a coborat in luna mai la 1,79%. La ce alimente s-au inregistrat cele mai mari cresteri

Rata anuala a inflatiei a coborat in mai la 1,79%, nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de aprilie fiind de 0,2%. „in luna mai 2012, fata de luna anterioara, preturile marfurilor alimentare au ramas relativ stabile, in timp ce preturile marfurilor nealimentare si tarifele serviciilor au crescut cu 0,2%, respectiv 0,5%”, se arata intr-un comunicat al INS.

in ceea ce priveste alimentele cele mai mari cresteri de pret au fost consemnate la cartofi, de 12,7%, si fructe proaspete – 4,93%.”Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (iunie 2011 – mai 2012) fata de precedentele 12 luni (iunie 2010 – mai 2011) determinata pe baza IPC cat si cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 3,5%”, arata INS, intr-un comunicat.in aprilie rata anuala a inflatiei coborase de asemenea la un nou minim istoric, de 1,8%, ca urmare a ieftinirii alimentelor, cresterea preturilor de consum fata de martie fiind de doar 0,07%. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here