Fitch: Ajutorul financiar pentru bancile spaniole acopera si cel mai pesimist scenariu

0
588
spania-euro

spania-euroPlanul european de 100 de miliarde de euro pentru bancile spaniole acopera si cel mai pesimist scenariu referitor la sistemul bancar spaniol, potrivit agentiei de rating Fitch, care evalueaza necesarul actual de recapitalizare la 60 de miliarde de euro.

Agentia considera ca fondurile disponibile acopera si necesarul de recapitalizare din cel mai pesimist scenariu, cand bancile spaniole ar avea nevoie de 100 de miliarde de euro. Fitch a retrogradat Spania cu trei trepte saptamana trecuta, de la „A” la „BBB”.

„Daca va ajuta la restabilirea increderii in sectorul bancar si la reducerea poverii fiscale a restructurarii, un astfel de sprijin va avea efect pozitiv asupra ratingului”, se arata intr-un comunicat al Fitch.

In cazul in care Spania va folosi 60 de miliarde de euro din fondurile disponibile, datoria tarii ar putea ajunge la 95% din PIB in 2015, noteaza agentia.Ministrii de Finante din zona euro au ajuns sambata la un acord privind un ajutor de pana la 100 de miliarde de euro destinat Spaniei, pentru sustinerea sectorului bancar. imprumutul european va fi furnizat prin intermediul Fondului spaniol pentru Restructurarea Bancilor, astfel ca responsabilitatea rambursarii va reveni guvernului de la Madrid. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here