Noi perspective ale colaborării între CCIB și Camera de Comerț Bulgaria – România din Ruse

0
777

 

Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB),

  1. Iuliu Stocklosa s-a întâlnit, la Palatul CCIB, cu reprezentanții Camerei de Comerț Bulgaria – România din Ruse (BRCCI), dl. Petko Dimitrov, președintele Consiliului de Administrație însoțit de dl. Adrian Șipoș, manager pentru dezvoltarea afacerilor. La întâlnire au mai luat parte dna. Gabriela Iftene, director executiv CCIB și dl. Gheorghe Ivan, președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Luxemburg.

Salutând vizita oaspeților, președintele Stocklosa a declarat ”Este o ocazie de a relua dialogul direct cu BRCCI, de care ne leagă Acordul de cooperare semnat în martie 2014, pentru a conveni programe diversificate care să prezinte interes atât pentru membrii celor două camere cât și pentru mediul de afaceri din cele două țări vecine”. La rândul său președintele Petko Dimitrov a arătat că BRCCI, împreună cu membrii și partenerii, formează o platformă activă pentru schimbul de informații despre piață, contacte de afaceri și experiență, având ca obiectiv principal: susținerea firmelor și companiilor din cele două țări pentru a realiza o creștere durabilă.

Camera de Comerț Bilaterală România-Luxemburg și-a exprimat interesul de a promova în rândul membrilor săi activitățile și programele comune ale CCIB și BRCCI în special pentru atragerea unor investitori potențiali interesați de această zonă.

În cursul convorbirilor a fost convenită intensificarea activităților menite să promoveze mărfurile și serviciile firmelor bucureștene, atât în zona Ruse cât și în alte regiuni din Bulgaria, precum și organizarea de evenimente în spațiile CCIB pentru prezentarea potențialului de cooperare a firmelor din țara vecină membre ale BRCCI (Forumuri de afaceri, mese rotunde, miniexpoziții, etc).

 

Informații de background

La sfârșitul anului 2022, Bulgaria a fost al 4-lea partener comercial al României (după Germania, Italia și Ungaria) cu un volum al schimburilor comerciale de 12,4 miliarde Euro, cu o creștere cu 77,3% comparativ cu 2021.  La export, Bulgaria a fost a 5-a piață de destinație cu un volum de 3,6 miliarde Euro (+22,1%) și o pondere de 3,9% din exportul total,  iar la import a 3-a piață de proveniență a mărfurilor intrate în țara noastră cu un volum de 8,8 miliarde Euro (+117,2%) și o pondere de 7,0% în importul românesc.

Biroul de Presă al CCIB

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here