Noi finantari in valoare de 30 milioane euro acordate Bancii Transilvania pentru sustinerea IMM-urilor

0
840

Suport pentru una dintre cele mai importante banci din Romania in vederea acordarii de noi finantari IMM-urilor, inclusiv catre proiecte de eficienta energetica

BERD acorda o finantare de 30 de milioane euro Bancii Transilvania, una din bancile comerciale romanesti de top, pentru a-i permite sa continue sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii pe plan local. O treime din acest imprumut va fi folosit in cadrul Facilitatii de Finantare pentru Energie Sustenabila a IMM-urilor din Romania (RoSEFF) si va fi alocata in mod special proiectelor de eficienta energetica.

Banca Transilvania este una din cele mai importante banci din Romania, avand capital majoritar romanesc. BERD este actionar al bancii, cu un procent de 14,6%. Banca Transilvania are o experienta solida in finantarea intreprinderilor mici si mijlocii.

“Intreprinderile mici si mijlocii sunt esentiale pentru dezvoltarea durabila a economiei reale romanesti. Proiectele BERD cu Banca Transilvania vor furniza fonduri suplimentare sectorului IMM-urilor, sprijinind dezvoltarea, cand accesul la finantare ramane limitat. Finantarea BERD va permite, de asemenea, intreprinderilor locale sa implementeze proiecte care vor reduce consumul de energie, vor consolida competitivitatea si eficienta operationala”, a declarat Nick Tesseyman, Director Executiv BERD pentru Institutii Financiare.

“Cele doua acorduri de imprumut semnate azi cu BERD ne vor permite sa continuam strategia noastra de sustinere si incurajare a IMM-urilor intr-un sector nou, cel al eficientei energetice, dar si pentru cresterea generala a acestora. Suntem bucurosi sa continuam colaborarea devenita traditie cu BERD, actionarul nostru semnificativ si finantator al proiectelor BT pe termen mediu si lung”, declara Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

Cooperarea tehnica pentru imprumuturile de eficienta energetica este asigurata prin finantari nerambursabile oferite de Uniunea Europeana. De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei, mobilizand investitii suplimentare in valoare de peste 11 miliarde euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here