Noi dezvaluiri Wikileaks: Cum sunt spionati cetatenii prin telefoanele mobile, e-mail si urmele lasate pe Internet

0
699
telefoane-telecomunicatii-alb-negru

telefoane-telecomunicatii-alb-negru„Interceptarea in masa a populatiei nu este doar o realitate, este o noua industrie secreta care se extinde in 25 de tari”, isi incepea grupul WikiLeaks, pe 1 decembrie, noua serie de dezvaluiri grupate sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj).

160 de firme din intreaga lume vand, absolut legal si in vazul tuturor, instrumente sofisticate, cursuri de pregatire, virusi si programe informatice pentru spionaj. Clientii lor sunt guvernele si serviciile secrete din intreaga lume, iar tintele sunt de cele mai multe ori civile.

Informatiile prezentate de WikiLeaks intaresc zicala ca cea mai buna ascunzatoare este sub ochii tuturor. Cea mai mare parte a acestor produse se gasesc pe internet, iar brosurile, documentele sau clipurile video de prezentare a produselor pentru spionaj sunt prezentate la conferinte si targuri tematice din toata lumea.

Produsele acestor firme permit monitorizarea internetului, ascultarea telefoanelor, infectarea computerelor cu virusi de tip troian, analiza si identificarea vocii, monitorizarea sms-urilor sau urmarirea prin GPS.

„Aceasta industrie este, practic, nelegiferata. Agentiile secrete, fortele militare si de politie sunt capabile sa intercepteze in liniste, in secret si la nivel de masa convorbiri telefonice si sa preia controlul asupra computerelor, fara ajutorul si nici cunostiinta furnizorilor de telecomunicatii”, scriu cei de la WikiLeaks.

Nu doar guvernele occidentale sunt clientii acestor producatori, iar WikiLeaks nu este prima organizatie care dezvaluie acest lucru. Recent, produsele de spionaj ale mai multor firme americane au fost gasite in cladiri guvernamentale din Siria sau din Burma, conform Bloomberg.

Compania britanica Gamma Group, cu sediul in Andover, ofera o paleta larga de produse de spionaj, supraveghere si monitorizare IT. Cea mai complexa gama de produse este grupata sub numele FinFisher, o suita de programe care permit invadarea tintei pe calea IT.

Este remarcabil faptul ca, in ciuda metodelor folosite pentru invadarea intimitatii tintelor, demne de orice hacker respectabil, multe dintre personajele principale care apar in filmuletele de prezentare a produselor poarta un tricou inscriptionat cu „Politia”. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here