Noaptea Bibliotecilor, pe 1 octombrie in Bucuresti si in tara

0
529
carti-studiu-educatie

carti-studiu-educatieNoaptea Bibliotecilor, un eveniment care isi propune „sa readuca la lumina” mersul la biblioteca, se va desfasura in noaptea de 1 octombrie, intre orele 18.00 – 4.00, in centrele din Bucuresti si din tara, se arata pe site-ul dedicat manifestarii.

Misiunea proiectului „Noaptea Bibliotecilor” este „readucerea la lumina” a mersului la biblioteca, cititul de placere si nevoia de documentare, in contextul digital al anului 2011, potrivit site-ului manifestarii (www.noapteabibliotecilor.ro).

Astfel, scriitori, critici literari, poeti si cercetatori vor povesti experientele lor de lectura. De asemenea, muzica unplugged o sa ii poarte pe cititori printre povestile cartilor.

Organizatorii Noptii Bibliotecilor sunt Asociatia Excedo in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) si Asociatia Marketer Club.

Potrivit site-ului evenimentului, ideea Noptii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteza statistica: „daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba semnificativ”.

„Am conceput acest proiect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cat de greu poate fi sa revenim macar pentru o noapte la esenta experientei salilor de lectura? Indiferent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept «hi-tech», «gadget freaks», PDF-ul nu poate invinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii uitate de majoritatea tinerilor profesionisti”, se mai spune pe site-ul dedicat evenimentului.

in prezent, in Romania functioneaza peste 3.000 de biblioteci publice (comunale, orasenesti, municipale si judetene), dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR).

Totodata, ANBPR are peste 3.300 de membrii activi – institutii (biblioteci si alte structuri) si persoane fizice. De asemenea, filiala Bucuresti a ANBPR a fost lansata la 1 iulie 2011 si se va implica direct in organizarea evenimentului Noaptea Bibliotecilor.

Astfel, au fost lansate invitatii de participare la Noaptea Bibliotecilor pentru cele mai importante institutii de gen din Bucuresti – Biblioteca Nationala a Romaniei, Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Metropolitana si Biblioteca Nationala Pedagogica -, care s-au aratat interesate de manifestare, dupa cum au mai declarat reprezentantii ANBPR.

Accesul publicului la manifestarile organizate in Noaptea Bibliotecilor va fi gratuit. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here