Neincredere, furie si amenintari pe forumurile jihadiste dupa anuntul mortii lui Osama ben Laden: Leii vor ramane lei si vor continua pe urmele lui Osama

0
417
urme-urmarire

urme-urmarirePrimele reactii pe forumurile jihadiste, luni, fata de moartea lui Osama ben Laden, mergeau de la neincredere la furie, trecand prin amenintari impotriva Americii.Potrivit acestor comentarii, traduse in engleza de institutele americane SITE si Jihadology,

persoanele care frecventeaza aceste forumuri erau socate de anuntul presedintelui american, Barack Obama, privind moartea fondatorului retelei teroriste Al-Qaida, in urma operatiunii unui commando american, in Pakistan.

„Daca este adevarat, este un moment de rusine pentru poporul pakistanez, care nu a reusit sa il protejeze pe eroul islamului”, se arata intr-o interventie. „Este o zi neagra pentru noi”, continua aceasta.

„Daca Allah o vrea, informatia este falsa”, scrie un alt comentator pe forum. „Daca este adevarat, atunci este o catastrofa”, continua el.

Pe forumul Shumukh al-islam, o persoana a postat mesajul „Leii vor ramane lei si vor continua pe urmele lui Osama (ben Laden). Oh, Allah, America nu va cunoaste securitatea, atat timp cat noi nu o vom cunoaste in Palestina”.

O alta persoana scrie: „Daca este adevarat, trebuie sa-i multumim lui Allah ca America nu a fost capabila sa-l captureze viu. Daca ar fi facut-o, l-ar fi umilit, ca pe Saddam Hussein (presedintele irakian indepartat de la putere). Cel putin i s-a implinit cea mai mare dorinta, de a muri ca un martir”.

O alta persoana, comentand despre imaginile cu americanii iesiti pe strada la New York si Washington, afirma ca „aceste (manifestari de) bucurie sunt amuzante. Sarbatoriti vestea, atat cat doriti, kuffar (necredinciosilor). Pentru ca aveti doar putin timp, aici, pe pamant, sa o faceti. Apoi va veti confrunta cu realitatea”.

Un alt contributor, incredul, da asigurari ca el crede ca „americanii fac acest lucru pentru a avea o scuza buna sa paraseasca Afganistanul anul acesta”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here