Basescu, despre uciderea lui ben Laden: Notam marele succes al SUA, este "inceputul sfarsitului"

0
720
Traian-Basescu

TRAIAN-BASESCUPresedintele Traian Basescu a afirmat, marti, in debutul intrevederii cu subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher, ca a notat marele succes al Guvernului SUA, el apreciind ca uciderea lui ben Laden reprezinta „inceputul sfarsitului” si un moment extraordinar pentru ce se intampla in tarile arabe.

„Notam marele succes al Guvernului SUA. Este inceputul sfarsitului si un moment extraordinar pentru ceea ce se intampla in tarile arabe „, a spus Basescu.

La randul sau, subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala, Ellen Taucher, a precizat ca acest lucru aduce liniste sufleteasca familiilor celor care au murit in evenimentele din 11 septembrie si supravietuitorilor.

„Aduce multa liniste sufleteasca pentru familiile si supravietuitorii din urma atacurilor de la 11 septembrie si arata foarte clar ca, daca le faci rau americanilor, daca distrugi sperantele si visele poporului american, nu vom lasa ca acest lucru sa se intample. si va vom prinde!”, a spus Ellen Taucher.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a spus ca a vazut reactia celor din Washington.

„Da, e induiosator”, i-a spus subsecretarul de stat al SUA.

Ellen Taucher a adaugat ca fara aliati asemeni Romaniei ar fi dificil de purtat astfel de lupte.

„E foarte clar ca, fara aliati ca Romania, ar fi foarte dificil sa purtam aceasta lupta in care suntem implicati”, a spus subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher.

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, luni, intr-o interventie transmisa in direct de televiziunile americane, ca a autorizat o operatiune impotriva liderului al-Qaida, in cursul careia nu au fost inregistrate victime in randurile fortelor americane.

„Astazi, pot anunta poporul american si intreaga lume ca Statele Unite au efectuat o operatiune in urma careia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida”, a afirmat Obama.

Consiliul Suprem de Aparare a tarii (CSAT) s-a reunit, luni seara, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. sedinta a durat mai putin de o ora. Administratia Prezidentiala a mentionat, intr-un comunicat, ca in cursul zilei de marti seful statului va face o declaratie de presa cu privire la tematica abordata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here