Municipalitatea va curata malurile Dambovitei pe o portiune de aproape sase kilometri

0
644
dambovita

dambovitaPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca municipalitatea va incepe o actiune de curatare si inverzire a malurilor Dambovitei, dar si de schimbare a imaginii podurilor care traverseaza raul, pe o portiune de aproape sase kilometri.

Edilul sef a precizat ca proiectul de inverzire a malurilor este necesar deoarece Dambovita „trebuie sa inceapa sa reprezinte ceea ce ar trebui sa reprezinte un rau care traverseaza o Capitala europeana”.

Oprescu a mai spus ca starea din prezent a malurilor Dambovitei este cauzata de faptul ca acestea au ramas neingrijite foarte mult timp, iar in anumite portiuni lipsesc chiar si bucati de gard.

„Nu poate sa arate un curs de apa care strabate Capitala in felul acesta”, a afirmat Oprescu.

El a adaugat ca malurile Dambovitei vor fi curatate de PET-uri, dar se va face si toaletarea pomilor si vor fi puse jardiniere si iarba.

Primarul Capitalei a mai declarat ca si podurile care traverseaza Dambovita vor intra intr-un program de igienizare.

„Sper sa arate civilizat. O sa aiba si jardiniere, dar este o amenajare simpla si civilizata”, a precizat Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a subliniat ca malurile Dambovitei sunt in administrarea operatorilor de salubritate, dar nu este suficient ca acestea sa fie administrate, fiind necesara si ingrijirea spatiilor verzi.

„E nevoie sa avem si alte responsabilitati legate de spatiul verde. E insuficient ce se intampla acum, doresc sa inverzesc malurile prin administrarea directa de catre Primaria Generala”, a declarat Sorin Oprescu, explicand ca potrivit unei Hotarari de Consiliu din 1948 acestea sunt proprietatea municipalitatii.

Edilul Capitalei a mai spus ca planurile sale in privinta malurilor Dambovitei sunt mult mai mari, urmand sa fie continuate printr-un proiect cu finantare europeana. Oprescu a precizat ca proiectul prevede acoperirea zidurilor de beton cu pereti mobili, care vor urca si vor cobori odata cu nivelul apei.

„Partea verde de pe malurile Dambovitei ar urma sa fie flotabila, sa se ridice pe masura ce se ridica apa”, a spus primarul.

El a afirmat ca si-ar dori ca proiectul sa inceapa cat mai curand, dar deocamdata este in faza de pregatire.

Reamenajarea malurilor Dambovitei a inceput de duminica, primarul general facand, dupa conferinta de presa, o scurta inspectie in zona, ocazie cu care a plantat si un platan.

Municipalitatea a lansat, cea de-a doua parte a programului „Capitala creste verde”, ce va fi desfasurat pana in octombrie si prin care se urmareste curatarea Bucurestiului si imbunatatirea calitatii mediului prin amenajarea de spatii verzi.

Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here