Multinationalele reincep angajarile!

0
678
angajari1

angajari1Vrei sa lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Esti student si vrei sa intri intr-un program de internship intr-o multinationala? Ai mai multe sanse daca participi la targul de joburi “Angajatori de Top”, care va avea loc in aprilie.

Vrei sa lucrezi la Coca-Cola, Dacia, Nestle, Microsoft sau Michelin? Esti student si vrei sa intri intr-un program de internship intr-o multinationala? Ai mai multe sanse daca participi la targul de joburi “Angajatori de Top”, care va avea loc in aprilie. Organizatorii spun ca la editia din aceasta primavara oferta de locuri de munca va fi mai mare cu 10%-15% fata de anul trecut. Din pacate, si numarul de vizitatori va creste cu acelasi procent.

Potrivit organizatorilor, la editia din 23-24 aprilie a targului s-au inscris deja peste 60 de companii care fac angajari, dar ca se asteapta ca numarul acestora sa fie mai mare cu 10%-15% fata de anul trecut.
 
“La aceasta editie ne asteptam sa creasca si numarul de oportunitati de cariera oferite de companiile prezente. Printre companiile care si-au confirmat deja participarea sunt angajatori cu planuri ambitioase de recrutare care depasesc chiar si cifra de 100 de angajari”, a declarat, pentru incont.ro, Dragos Gheban, manager la Catalyst Solutions, compania organizatoare a targului “Angajatori de Top”.
 
Domeniile in care se fac cele mai multe angajari sunt IT si telecom (Microsoft, Oracle, Adobe Romania, Clarity Systems, Avira Software, Teamnet, Thales, Route 66), bunuri de larg consum (Coca-Cola HBC, Nestle, JTI, Kraft Foods, BAT, PepsiCo), servicii de outsourcing (HP, Accenture, Genpact, WNS, WIPRO, Techteam), consultanta IT si de management, bancar si servicii financiare, retail, inginerie (Dacia Groupe Renault, Michelin, Honeywell, Grupul Veolia) sau constructii.
 
Potrivit lui Gheban, in acest an, companiile cauta, in general, candidati cu o experienta de cel putin doi ani in domeniul in care vor sa se angajeze.
 
“Nu este o perioada buna pentru a-ti schimba domeniul de activitate si pentru a o lua de la zero in alt domeniu. Companiile cauta, in general, oameni cu o minima experienta, de cel pution doi-trei ani”, a spus organizatorul targului.
 
Absolventii sau studentii au si ei posibilitatea de a intra in multinationale, prin programele de internship sau de training.
 
“Programele de internship pot dura trei luni sau un an, iar studentii au posibilitatea sa intre in contact cu modul de lucru din compania respectiva, sa treaca prin toate departamentele si sa aiba responsabilitati ca si cand ar fi déjà angajati. In majoritatea acestor programe, participantii primesc si salariu”, a spus Dragos Gheban.
 
Prin intermediul programelor de internship, angajatorii fie isi cauta recruteaza viitorii salariati, fie le ofera o sansa de a capata experienta in domeniul respectiv.
 
Targul “Angajatori de Top” va avea loc in perioada 23-24 aprilie, la Sala Palatului. Editia a doua va fi organizata in octombrie. La targul din primavara anului trecut au participat 15.000 de candidati, iar organizatorii se astepata ca in acest an numarul lor sa creasca.(Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here