Corneliu Porumboiu si Nae Caranfil, la premiera de gala a filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier"

0
553
caranfil_si_parumboiu

caranfil_si_parumboiuRegizorii Corneliu Porumboiu si Nae Caranfil s-au numarat printre invitatii la premiera de gala a filmului „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, de Florin Serban – premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2010 -, joi seara, la CinemaPro din Capitala.

Primii care au pasit pe covorul rosu au fost sase detinuti, care au jucat in film si care, joi seara, au fost adusi cu o masina speciala. Acestia au intrat in cinematograf in aplauzele fanilor.

Au urmat regizorul Radu Muntean, senatorul Radu F. Alexandru, consilierul de stat Bogdan-Tataru Cazaban, Demeter Andras, consilier la Ministerul Culturii, si Andreea Esca.

Cei din urma care au fost aplaudati de fani au fost membrii echipei filmului: actorii George Pistereanu si Ada Condeescu, regizorul Florin Serban si producatorii Daniel si Catalin Mitulescu.

„Eu cand vreau sa fluier, fluier”, debutul in lungmetraj al lui Florin Serban, este primul film romanesc din ultimii 17 ani care a intrat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin si a reusit sa ia si doua premii importante: marele premiu al juriului – Ursul de Argint si distinctia „Alfred Bauer”.

Dupa patru ani petrecuti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a intors acasa, dupa mult timp, din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie. Cele cinci zile devin o eternitate cand Silviu se indragosteste de o studenta frumoasa la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venita in practica la penitenciar. Coplesit de emotii si presat de timp, Silviu inchide ochii. Libertatea, vantul, drumul, primul sarut. Din acest moment i se poate intampla orice.

Povestea lui Silviu este prezentata intr-un mod simplu de catre regizor. Florin serban alege sa exprime drama tanarului in special prin prisma mimicii si a gesturilor, cu prea putin dialog si, uneori, neesential pentru personaj.

Filmul, care are la baza piesa de teatru cu acelasi titlu a Andreei Valean, intra in cinematografele romanesti vineri. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here