Moscova se teme de un cutremur mare venit din Vrancea

0
693
grafica-cutremur

grafica-cutremurIn timp ce Gheorghe Marmureanu si specialistii romani in seismologie anunta ca nu trebuie sa ne temem de un cutremur major pana in 2040, rusii se tem ca Vrancea ar putea fi zguduita de un seism care sa se simta pana la Moscova.

Oameni de stiinta rusi prevad un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter la Moscova, care va veni din Vrancea (Romania). O declaratie in acest sens a fost facuta marti de Evgheni Rogojin, directorul Institutului pentru Fizica Pamantului de pe langa Academia de stiinte a Rusiei, relateaza portalul Life News.

Moscova este foarte rar zdruncinata de un cutremur si niciodata de mai mult de 4-5 grade, iar atunci cand se inampla – cam o data la 30 de ani – evenimentul seismic vine de regula dinspre Carpati, mai exact din Romania, scrie publicatia online mentionata. Ultima oara Moscova a resimtit cutremurul din 1977 din Romania, care a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter.

In prezent, Pamantul se confrunta cu o activitate seismica iesita din comun, iar o dovada in acest sens ar fi seismele din Japonia (2011), Chile (2010), Sumatra (2004-2005).

Desi a ezitat sa spuna o data exacta a viitorului cutremur ce va zdruncina Moscova (via Carpati), academicianul rus a lasat sa se inteleaga ca acest eveniment s-ar putea intampla in urmatorii zece ani sau, poate, chiar mai devreme.

Si Institutul de Geofizica S.I.Subbotin de pe langa Academia de stiinte a Ucrainei a prognozat ca mai multe cutremure de pamant vor zdruncina in timpul apropiat teritoriul ucrainean, a relatat postul de televiziune ucrainean ’24 kanal’, citat de Agerpres. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here