Mop cu franjuri sau mop plat. Care este mai avantajos si de ce?

0
677
Cropped close up image of barefoot young woman in casual clothes washing heated wooden laminate warm floor using microfiber wet mop pad, doing homework cleaning routine, housekeeping job concept

Curatarea constanta a pardoselilor este de-a dreptul necesara pentru fiecare locuinta, pentru ca suprafetele sa fie corect igienizate si pentru a se preveni aparitia bacteriilor daunatoare. Podeaua este suprafata din fiecare casa expusa bacteriilor si virusurilor; din acest motiv, este important sa se acorde o atentie sporita in eliminarea acestor factori de risc care pot pune sanatatea in pericol.

Stergerea umeda trebuie sa fie realizata cel putin o data pe saptamana, pentru ca depunerile de praf se realizeaza constant, ceea ce poate fi periculos pentru sanatatea respiratorie. Cu toate acestea, exista o dezbatere intre folosirea unor mopuri plate sau cu franjuri. Parerile sunt impartite, iar acest articol are scopul de a lamuri aceste neclaritati.

Mopurile cu franjuri

Mopurile cu franjuri sunt realizate, de regula, ori din bumbac, ori din materiale sintetice. Contrar aspectatilor, bumbacul este varianta economica dintre cele doua, insa nu este la fel de eficienta ca mopurile cu franjuri sintetice. Acesta are o putere ridicata de absorbtie, fiind mai degraba util pentru curatarea lichidelor de pe anumite suprafete decat pentru curatarea propriu-zisa.

Mopurile cu franjuri sintetice au un pret mai ridicat de achizitie, dar sunt de folos in curatarea mult mai eficienta a podelelor decat in cazul bumbacului. Cu toate acestea, multe persoane sunt sceptice in privita folosirii unui astfel de mop din cauza riscului ridicat de contaminare.

Mopurile plate

In comparatie cu mopurile cu franjuri, mopurile plate sunt compacte si lungi, fara sa fie nevoie de o galeata cu apa sau de solutii scumpe de curatare. De obicei, lavetele sunt realizate din microfibre fie refolosibile, fie de unica folosinta. Conform specialistilor, mopurile plate sunt mult mai eficiente decat cele cu franjuri in curatarea suprafetelor podelei, avand si o forma ergonomica. Acestea pot ajuta cu usurinta in colturile camerelor, eliminand praful in intregime.

Cu alte cuvinte, cei care sunt in cautarea unui mop eficient, care sa indeparteze cu succes murdaria si praful depus pe podele isi pot indrepta atentia cu incredere catre mopurile plate. Nu numai ca reusesc sa curete eficient, dar sunt si usor de folosit, imbunatatind semnificativ experienta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here