Mai sunt bijuteriile din aur considerate valoroase si la moda?

0
603

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-ring-with-diamonds-1457801/

Din cele mai indepartate timpuri, oamenii au purtat aur. Acest metal pretios este mentionat de-a lungul istoriei, fiind asociat cu civilizatiile incasilor, a egiptenilor antici, a sumerienilor din Mesopotamia, a grecilor si bulgarilor.

Poate ca nu stiati, insa cerceii dateaza inca din anii 2600-2500 i. Hr., iar recent s-au descoperit bijuterii din aur bulgaresc care dateaza din 4600 i.Hr. De-a lungul istoriei cunoscute, civilizatii din intreaga lume au folosit aurul pentru bijuterii, statui, amulete si monede.

Aurul a acaparat apoi intreaga lume, fiind bine cunoscut episodul numit „Goana aurului din California”, care a avut loc la mijlocul anilor 1800, cand James Marshall a gasit aur. Cu alte cuvinte, inca din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, aurul a continuat sa domine tendintele in materie de bijuterii, fiind alegerea principala de metal pentru realizarea multor tipuri de bijuterii.

Aurul – mai este considerat o investitie in prezent?

Raritatea metalului, durabilitatea si longevitatea sa fac din aur o alegere populara pentru investii. Valoarea aurului este atat de apreciata incat tari precum Italia, Grecia, Marea Britanie, Statele Unitate, dar si Japonia si Bulgaria au folosit un sistem economic numit standardul in aur ca sistem monetar.

Desi acest sistem nu mai este folosit in prezent, etalonul de aur era un sistem in care moneda unei tari era direct legata de o anumita cantitate de aur. La fel ca in secolele trecute, aurul este in continuare evaluat din punct de vedere financiar si estetic.

Gandind din perspectiva investitiilor, aurul este in continuare valoros data viind variatia pretului sau in functie de greutate. Multi investitori aleg sa cumpere aur solid ca investitie financiara. In ceea ce priveste bijuteriile, bijuteriile din aur de 14k si de 18k sunt in continuare vazute ca bijuterii aur durabile, elegante si de calitate inalta.

De ce sa investiti in bijuterii din aur galben?

Aurul galben reprezinta de fapt un amestec de argint, cupru, aur pur si foarte putin zinc. Tot acest amestec confera bijuteriilor din aur galben stralucirea lor intensa. Desi procentele din fiecare metal utilizat la crearea aliajului variaza, toate formulele incep cu 75% aur pur pentru aurul de 18k si 58,3% aur pur pentru aurul de 14k.

Rezulta bijuterii stralucitoare, luxoase, clasice si atragatoare, care sunt excelente pentru montarea unor diamante. Pe langa estetica bijuteriilor din aur, conteaza foarte mult si cat de durabile si rezistente la uzura sunt. Exista o diferenta notabila de durabilitate si duritate intre aurul galben de 14k si aurul galben de 18k.

Bijuteriile din aur de 18k sunt mai fragile si mai moi, asa ca se vor vedea rapid eventualele zgarieturi. In schimb, aurul de 14k este mai greu, ceea ce contribuie la rezistenta sa la zgarieturi. Din cele mai indepartate secole, bijuteriile din aur galben au fost o alegere populara si isi mentin atractia si in zilele noastre.

Daca doriti sa impresionati o persoana draga cu un cadou special, atunci bijuteriile din aur galben sunt la fel de potrivite pentru mama, pentru partenera de viata, pentru logodnica, dar si pentru fetite, existand optiuni de bijuterii din aur potrivite fiecarei categorii de varsta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here