Moldovenii încep să reacționeze!

0
1340
Săptămâna trecută am văzut o mobilizare fără precedent din partea mediului antreprenorial, dar și a cetățenilor simpli, față de o inedită campanie de comunicare lansată de un om de afaceri sucevean, care a construit, în mod simbolic, un metru de autostradă. În afară de simbolismul acțiunii, lecția dată tuturor ține de spiritul practic al celor care înfruntă zilnic mediul economic românesc fragil, combinat cu birocrația sufocantă a statului român.

Dincolo de nemulțumirea față de politicienii incompetenți de la PSD-ALDE, românii încep să înțeleagă că revolta din fotoliu, din fața smartphone-ului sau a televizorului nu mai este suficientă. Promisiunile de bunăstare și liniște ale guvernării folosite de PSD pentru a momi electoratul a fost înlocuit, de doi ani de zile, cu un atac furios la adresa celor care câștigă un ban cinstit în această țară, a celor care asigură locuri de muncă în mediul privat și care plătesc sume uriașe pentru visteria statului.

Antreprenoriatul din România nu a reclamat niciodată că țara noastră trebuie să devină vreun paradis fiscal exotic! Doar cere ca banii munciți de ei și plătiți sub formă de taxe și impozite către administrațiile locale și centrale să se transforme în servicii publice de calitate și investiții în infrastructură. Toată lumea înțelege acest contract social democratic, mai puțin guvernarea PSD-ALDE, care vede bugetul statului ca pe propria pușculiță cu ajutorul căreia mituiesc anumite categorii de alegători și oprimă pe cele care nu sunt pro-coaliția Dragnea!

Trezirea Moldovei, în chip unic și definitiv, poate însemna un nou start pentru întreaga Românie. Nu există cetățeni de mâna întâi și de mâna a doua, iar guvernul PSD-ALDE nu mai poate continua la nesfârșit să își bată joc de resursele naționale în beneficiul unei camarile strânse în jurul autocratului din Alexandria!

Trebuie să fim realiști: lupta nu se termină odată cu alegerile europarlamentare, chiar dacă și la acestea PSD și ALDE vor primi o lecție usturătoare. Până la alegerile locale și parlamentare din 2020, hotărâtoare și ele pentru destinul democratic al României, este nevoie ca, alături de opoziție, mediul antreprenorial și societatea civilă să pună presiune continuă pe guvernanți. Singurul lucru care îi sperie cu adevărat pe cei de la PSD-ALDE: revolta oamenilor și trezirea acestora din amorțire!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here