Miting al cadrelor militare disponibilizate. Sunt asteptate 10.000 de persoane

0
631
miting-guvern-bugetari

miting-guvern-bugetariPeste 2.000 de cadre militare disponibilizate si in rezerva protesteaza, marti, in Piata Victoriei, cerand demisia presedintelui si a Guvernului. Protestatarii scandeaza „Jos Basescu”, „Jos Guvernul”, „Singura solutie, inca o revolutie” si au pancarte pe care scrie, printre altele,

„Vrem alegeri libere”, „Nu vreti dialog social? Aveti proteste stradale” si „24 Ianuarie 1859 – Unirea nazuintelor, 24 Ianuarie 2012 – Unirea suferintelor”. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva si in Retragere (SCMD), organizatorul protestului, a anuntat ca la mitingul si marsul care au loc marti participa 10.000 de persoane din Bucuresti si din provincie.

Potrivit organizatorilor, mitingul a fost organizat in semn de solidaritate cu cei care protesteaza de aproape doua saptamani in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Mitingul din Piata Victoriei a inceput la ora 11.30. Dupa aproximativ trei ore, protestatarii vor pleca in mars pe traseul Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Calea Dorobantilor – strada Emil Pangrati.

La protest participa atat membri ai SCMD din Bucuresti si din mai multe judete, cat si alti sindicalisti.Aproximativ 1.000 de membri ai Sanitas Bucuresti sunt asteptati sa participe la mitingul din Capitala, a anuntat vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

Liderul sindical a spus ca sindicalistii din sanatate militeaza in continuare pentru drepturile care li se cuvin, pentru deblocare posturilor din spitale, pentru o finantare mai buna a sistemului, dar si pentru ca noua lege a sanatatii sa fie facuta de profesionisti.Vanzarea bauturilor alcoolice este interzisa intre orele 8.00 si 17.00 in zona Piata Victoriei – Piata Aviatorilor, a anuntat Primaria Sectorului 1.

Si in Piata Universitatii din Capitala s-au adunat, marti, in a douasprezecea zi de proteste, cateva zeci de manifestanti.

In Bucuresti si in mai multe orase din tara, mii de manifestanti au iesit in strada timp de 11 zile, cerand demisia presedintelui Traian Basescu, a intregului Guvern si alegeri anticipate. Actiunile de protest au inceput vineri 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here