Misiune economica organizata de CCIB in Bulgaria

0
834

La inceputul lunii octombrie, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) si Camera de Comert si Industrie Prahova (CCI Prahova), cu sprijinul Sectiei Comerciale si Economice a Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania au organizat o misiune economica la Sofia.

Din delegatia bucuresteana condusa de Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii Comert si vicepresedinte al CCIB, au facut parte reprezentanti ai unor companii ce-si desfasoara activitatea in: industria energetica, turism, industria alimentara, constructii de masini, automatizari, telecomunicatii si consultanta in domeniul fondurilor europene, interesul membrilor delegatiei romane indreptandu-se, in principal, catre identificarea de noi oportunitati de afaceri si de cooperare in proiecte, dar si catre export-import.Delegatia CCI Prahova a fost condusa de presedintele Aurelian Gogulescu, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Programul profesional al misiunii a inclus un Forum de afaceri, organizat la Sofia, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Bulgariei, in cadrul caruia companiile romanesti au avut intalniri bilaterale cu parteneri potentiali din tara vecina. „Interesul manifestat de comunitatile de afaceri din Romania si Bulgaria, potentialul celor doua economii si vointa politica manifestata la Bucuresti si Sofia sunt trei motive puternice care ma determina sa fiu optimist in ceea ce priveste evolutia viitoare a relatiilor noastre economice si de colaborare”, a subliniat Mihai Andritoiu in cadrul Forumului, in preambulul prezentarii potentialului economic al Bucurestiului si a oportunitatilor de afaceri si investitionale oferite de acesta.

Evenimentul a fost onorat de prezenta Excelentei Sale Anton Pacuretu, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica Bulgaria, a sefului Sectiei Comerciale si Economice a Ambasadei Republicii Bulgaria in Romania, Bronislav Denev, a presedintelui CCI Bulgaria, Tsvetan Simeonov, si a vicepresedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si presedintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

in marja Forumului, Mihai Andritoiu a avut o inalnire de lucru cu Georgi Stoev, vicepresedinte al CCI Bulgaria.

Potrivit statisticii romane, Bulgaria este un important partener economic al tarii noastre. in primele sase luni ale anului 2015, a fost consemnata o valoare a schimburilor comerciale bilaterale de 1,77 mld. euro, cu 7,1% peste nivelul inregistrat la jumatatea anului trecut, din care 915 milioane euro exporturi romanesti catre Bulgaria (in crestere cu 4,8% fata de 6 luni 2014) si 859 milioane euro importuri din din tara vecina (cu 11,6% peste valoarea consemnata in perioada similara a anului trecut).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here