Leadershipul s-a reinventat la Romanian Executive Coaching Summit 2015

0
907

Impreuna am reinventat Leadershipul autentic in Romania! Aceasta a fost misiunea pe si-a asumat-o si indeplinit-o prima editie a „Romanian Executive Coaching Summit” cu tema centrala „Anotimpurile schimbarii”. in cadrul workshop-urilor RECS, cei patru Executive Coach  – Rodica Obancea, Madi Radulescu, MihaiStanescusi Stefan Andrei – au aratat executivilor prezenti ce inseamna nevoia reflectiei, a dialogului, dar si perspectivele asupra conducerii inspirate si dezvoltarii sustenabile a liderilor.

Ei au atras atentia ca in companiile din Romania sunt prea multe medii toxice create de lideri si au subliniat ca a venit vremea schimbarii. Leadershipul din Romania are nevoie in acest moment de oameni deschisi la minte, capabili sa traiasca schimbarea intr-un mod natural si firesc.

Concret, sa poata aduce schimbari profunde in organizatiile din care fac parte. De prea multe ori, schimbarea este ceva mecanic, liniar, care se intampla ca la carte si sunt multe proiecte de astfel de schimbari care esueaza”, a declarat Rodica Obancea.

Un adevarat lider invata sa sustina, sa incurajeze si sa responsabilizeze oamenii pe care se bazeaza.

Ca suntem sau nu suntem lideri, in viata fiecaruia dintre noi exista permanent schimbare: si in planuri personale, si in planuri profesionale. A fi un lider si a nu avea abilitatea de a gestiona transformarea proprie, precum si a altora, anihileaza leadershipul in esenta lui. E o parte esentiala si fundamentala din viata. Prin urmare, si din leadership. Acolo se vede cel mai bine daca esti lider sau nu: cand trebuie sa gestionezi schimbarea.”, arata stefan Andrei.

Cand executivii nu gasesc timp sa gandeasca, sa reflecteze si sunt mereu prinsi in angrenajul modurilor de operare curente, frecvent, ei sunt cei care limiteaza potentialul organizatiei si stau in calea progresului.

Traim intr-o epoca dinamica, uneori nebuna, si traim intr-o perioada in care sunt si foarte multe schimbari de dragul schimbarii. Unele deriva din alte transformari, altele trebuie facute ca sa incetinim ritmul schimbarii si a devenit un soi de truism”, spune Madi Radulescu.

Coachingul este un instrument care provoaca liderii sa se reinventeze pe ei si modurile in care opereaza organizatiile.

Un adevarat lider are intotdeauna, in afara de camera de actiune, de planificare, de negociere, de ordine, de directie, o camera in spate in care poate sa reflecteze asupra a doua lucruri: cat de bine a facut un lucru si cat de bine o sa-l faca pe urmatorul”, concluzioneaza Mihai Stanescu.

Economia romaneasca are nevoie de lideri, iar coachingul este foarte important in definirea acestora.

Pentru ca liderii adevarati ai business-ului romanesc sa beneficieze de cele mai valoroase resurse in materie de coaching, mentoringsi dezvoltare profesionala, agentia full-service Creative Community,impreuna cu cei patru coach, vor continua promovarea adevaratelor valori ale leadershipului in Comunitatea Liderilor Inspirati de pe YouTube si LinkedIn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here