Ministrii vor verifica mai atent documente din Parlament. Secretarii de stat vor participa la lucrarile comisiilor

0
567
pagini-dosar-cautare

pagini-dosar-cautareMembrii Guvernului au stabilit joi intr-o discutie organizata la Palatul Victoria ca documentele reprezentand ordinea de zi a lucrarilor Parlamentului si avizele Executivului la initiative legislative sa fie verificate mai atent inclusiv de ministri, nu doar in grupurile parlamentare, iar secretarii

 de stat sa fie permanent prezenti la lucrarile comisiilor in care sunt dezbatute proiecte legate de ministerul din care fac parte.

Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atat de secretarii de stat, cat si de ministri, au mai declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la discutie.

„S-a stabilit sa fie acordata o atentie mai mare in ceea ce priveste verificarea ordinii de zi a lucrarilor Parlamentului si punctelor de vedere formulate de Executiv la initiativele legislative si ca exemplare din aceste documente sa fie dublate si inmanate inclusiv ministrilor, nu doar membrilor grupurilor parlamentare, astfel incat sa se stie exact cum trebuie procedat la vot, iar punctul de vedere al Guvernului sa fie intotdeauna respectat”, au aratat sursele.

Secretarii de stat vor fi obligati sa participe la lucrarile comisiilor parlamentare in care sunt dezbatute proiecte care vizeaza ministerele lor, iar stadiul proiectelor legislative va fi analizat lunar de catre secretarii de stat, dar si de ministri.

„Prioritare din punct de vedere al Guvernului raman legile legate de acordul cu FMI, legislatia comunitara si fondurile europene”, au mai aratat sursele.

Surse oficiale au declarat anterior agentiei MEDIAFAX ca secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul, dar si ministrii au fost convocati, joi, la Guvern, pentru o discutie legata de modul in care reprezentantii Cabinetului trebuie sa actioneze in cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care exista un aviz al Executivului. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here